ITA: Juve grabi ka tituli, preokret na San Siru protiv Milana!

Fudbaleri Juventusa pobedili su Milan na San Siru sa 2:1 posle preokreta u 32. kolu italijanske Serije A.

Fudbal 10.04.2016 | 08:40
ITA: Juve grabi ka tituli, preokret na San Siru protiv Milana!

"Stara dama" nastavila je pobednički niz i sve je bliža odbrani titule, jer se učvrstila na prvom mestu sa 76 bodova, devet više od Napolija koji ima i meč manje.

Sa druge strane, ekipi Siniše Mihajlovića ovo je četvrti meč u nizu bez trijumfa, pa „rosoneri“ zauzimaju šesto mesto na tabeli sa 49 bodova.

Pre početka susreta aplauzom odana je počast nedavno preminuloj legendi Milana, Čezaru Maldiniju, a navijači su tim povodom imali i koreografiju na tribinama.

U zanimljivom meču na stadionu San Siro viđeno je dosta prilika, a moglo je biti i više golova, ali Baloteli pogodio prečku u prvom, a Pogba stativu u drugom poluvremenu.

Domaći su poveli u 18. minutu preko Aleksa. Posle kornera Balotelija sa desne strane, u kaznenom prostoru najbolje se snašao Brazilac koji je glavom zatresao mrežu.

Juventus je poravnao rezultat u 27. minutu. Bufon je izvan kaznog prostora poslao dugu loptu, Mandžukić je pod pritskom rivala uspeo da je doda Morati, a on da vrati hrvatskom napadaču koji bez problema trese mrežu.

Potpuni preokret dogovdio se u 65. minutu. Markizio je izveo korner sa leve strane, lopta je otišla ka drugoj stativi, Pogba je uspeo da je prihvati i lobuje golmana iskosa sa šest, sedam metara.

Do kraja susreta, Juventus je uspešno čuvao rezultat, dok Milan nije imao načina da zapreti rivalu.

Teškom mukom "nerazuri" su stigli do tri boda na gostovanju Frozinoneu, čiji fudbaleri su dva puta pogađali okvir gola.

Na prste jedne ruke mogle bi se izbrojati šanse Intera, ali tim Roberta Manćinija na kraju je ipak slavio minimalnim rezultatom na stadionu "Matuza" protiv domaćeg Frozinonea.

Staro fudbalsko pravilo, kada ne iskoristiš svoje prilike da bivaš kažnjen, potvrđeno je i u prvom meču 32. kola Serije A.

FROZINONE - INTER 0:1 (0:0)

Dva puta su domaći fudbaleri pogađali okvir gola, prvo Luka Paganini stativu u 64. minutu, a zatim i Danijel Pavlović osam minuta kasnije, kada je iz slobodnog udarca pogodio prečku. Propustili su igrači Frozinonea još sijaset dobrih prilika, a sve to kaznili su gosti golom u 74. minutu.

Lijepo je Mauro Ikardi ispratio akciju gostiju. Ivan Perišić poslao mu je idealan centaršut, a argentinski golgeter odličnim udarcem glavom postigao je svoj 14. pogodak ove sezone.

Uprkos činjenici što su u 80. minutu ostali bez Leonarda Blanšara (drugi žuti karton), fudbaleri Frozinonea pokušali su da stignu do izjednačenja, ali sve se na kraju završilo na pokušajima.

Fudbaleri Kjeva pobedili su sa 1:0 Karpi na svom terenu, a istim rezultatom slavila je i Đenoa u gostima sa Sasuolom u 32. kolu Serije A.

Pobedu Kjevu doneo je Pelisjer u 84. minitu. Ekipa iz Verone vezala je drugu pobedu i nalazi se na osmom mestu na tabeli sa 44 boda.

Srpski fudbaler Ivan Radovanović odigralo je ceo meč za pobednički tim i zaradio žuti karton, a Željko Brkić nije branio za Karpi.

Karpi je i dalje u zoni ispadanja, na 18. mestu sa 28 bodova.

Đenoa je do pobede stigal pogokom Džemailija u 42. minutu. Ekipa iz Đenopve zauzima deseto mesto na tabeli sa 40 bodova, dok je Sasuolo sedmi sa 48.

Darko Lazović nije ulazio u igru za Đenou.

SERIJA A - 32. KOLO:

Frozinone - Inter 0:1 (0:0)
/Ikardi 74/

Kjevo - Karpi 1:0 (0:0)
/Pelisije 83/

Sasuolo - Đenova 0:1 (0:1)
/Džemaili 42/

Milan - Juventus 1:2 (1:1)
/Aleks 18 - Mandžukić 27, Pogba 65/

U nedjelju:

Empoli - Fiorentina (12:30)
Torino - Atalanta (15:00)
Napoli - Verona
Sampdorija - Udineze
Palermo - Lacio (20:45)

U ponedjeljak:

Roma - Bolonja (20:45)

TABELA: Juventus (+1) 76, Napoli 67, Roma 63, Inter (+1) 58, Fiorentina 56, Milan (+1) 49, Sasuolo (+1) 48, Kjevo (+1) 44, Lacio 42, Đenova (+1) 40, Bolonja 36, Atalanta 36, Empoli 36, Torino 36, Udineze 34, Sampdorija 33, Karpi (+1) 28, Palermo 28, Frozinone (+1) 27, Verona 22.

Komentari / 0

Ostavite komentar