Белодедићеви савјети Звезди о играчима из Румуније...

"Гаман не би донео превагу у Европи. Алибек је за спрске и румунске клубове стварно класа", каже бивши штопер црвено-белих.

Фудбал 10.04.2016 | 20:00
Белодедићеви савјети Звезди о играчима из Румуније...

Траг који је Миодраг Белодедић оставио у Црвеној звезди је неизбрисив.

Румунски штопер попео се са црвено-белима на кров Европе и света, па је као један од најбољих играча у историји клуба компетентан да даје савете.

Овај пут, тема су били фудбалери из Румуније, а посебно дефанзивац Астре, Валерика Гаман, о којем је Моззарт Спорт писао као потенцијалној жељи лидера српског првенства.

Није се позитивно изразио Белодедић о 27-годишњем штоперу.

"Требало би добро размислити да ли је Валерика Гаман појачање за Звезду или не. Истина, његов клуб је лидер првенства, а он је играо за репрезентацију Румуније, али колико видим, у последње време га нису позивали у национални тим. Ипак, мислим да он није неки играч. Бар не толико добар да би донео Звезди превагу у Европи. Његов клуб Астра је играла у Лиги Европе, па Гаман није готово ништа показао", изјавио је бивши репрезентативац Румуније за Информер.

Као плус у Гамановом случају, Белодедић је навео игру главом, али...

"Иако ни Звездина одбрана не блиста, не верујем да би је Гаман побољшао. Не истиче се посебно. Добар је у игри главом, висок је момак и има 189 центиметара, али на земљи је прилично проблематичан".

Црвено-белима ће у летњем прелазном року, како ствари тренутно стоје, примарно бити довођење централног дефанзивног играча, ипак, Белодедић им је препоручио једног нападача, Гамановог саиграча Дениса Алибека.

"Алибек је и за српске и за румунске клубове стварно класа, Само много кошта. Као клинац је био у Интеру, има одличну леву ногу и веома је јак. Ипак, нема искуства, а често није фокусиран на фудбал", додао је Белодедић.

Коментари / 0

Оставите коментар