"ИДФ почео евакуацију палестинских цивила из Рафе"

Израелска војска (ИДФ) почела је евакуацију палестинских цивила из Рафе на југу Појаса Газе пре отпочињања офанзиве на тај град, јавио је данас израелски војни радио.

Свијет 06.05.2024 | 08:00
"ИДФ почео евакуацију палестинских цивила из Рафе"

Израелска војска није званично потврдила ту информацију, преноси Ројтерс.

Радио је јавио да је евакуација тренутно фокусирана на неколико периферних округа Рафе из којих ће Палестинци бити упуц́ени у насеља са шаторима у оближњем Кан Јунису и Ал Мувасију.

Истовремено, Тајмс оф Израел пише да ИДФ позива Палестинце да се евакуишу из источних насеља Рафе пред планирану офанзиву. 

Како се наводи, цивили се позивају да се евакуишу у проширену хуманитарну зону у областима Ал Мавасија и Кан Јуниса.

Више од милион Палестинаца нашло је уточиште у Рафи, где су се склонили од сукоба у осталим деловима Појаса Газе, а западне земље и Египат изразиле су озбиљну забринутост да би израелска офанзива на тај град довела до великог броја цивилних жртава.

(Тањуг) Фото: ЕПА-ЕФЕ/МОХАММЕД САБЕР

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Трн

06.05.2024 08:32

Ћифути=Фасисти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маре

06.05.2024 08:53

Какви су то економски или било какви интереси који су вриједни зивота дјеце, људи..? Зар смо толико глупи да нас претходни ратови нису ниста науцили? Бар Јевреји знају ста је страдање цијелог нараода, цему све ово? Рат у Босни је показао сву глупост ратовања. Хиљаде погинулих,инвалида, сироцади,питоци крви, непрегледна гробља....због цега, ста су постигли? Ниста. И никада нити један рат неце ниста промјенити. Ти палестинци ,бар вецина њих ,су сиротиња. Засто их муците, униставате? Вратице вам Господ,кад тад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Маре

06.05.2024 09:05

Тако је. Браво, одлично и поучно.

Name

Ранзо

06.05.2024 09:59

👍

Name

Ре Маре

06.05.2024 10:48

Свака ти је ка Његошева! Браво.

Name

Зоки

06.05.2024 09:02

Жао ми је Палестинаца које Израил уништава деценијама,Заборавили су шта м је Хитлер урадио,а сад кад видим шта раде палестинцима,није ми их уопште жао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

06.05.2024 12:15

Нађи све о Беит Алиyа и како су 1933 имали састанак са Хиткером гдје су му дали одријешене руке да ради са Јеврејима шта жели а да пусти да емигрира у Палестину одређени бр Јевреја који су имали виши статус, образивање како би им помогли у будућој изградњи државе...

Name

Докле више!?

06.05.2024 09:50

Зашто свијет не реагује да коначно заустави ГЕНОЦИД КОЈИ ЧИНЕ НАЦИСТИ НАЈГОРЕ ВРСТЕ,НАД НЕДУЖНИМ ЦИВИЛИМА!?!?!?АМЕРИКА,ЈЕ УМИСЛИЛА ДА ЈЕ НАЈЈАЧА,И ТО ЗЛО,МОРА ОСЈЕТИТИ КОЛИКО ЈЕ У ЗАБЛУДИ.УСТАНИ,СВИЈЕТЕ,ШТА ЧЕКАШ,НЕ ДОЗВОЛИ ДА КОСЕ ЖИВОТЕ НЕВИНЕ ДЈЕЧИЦЕ,ЗАМИСЛИМО ДА ТО ЧИНЕ НАШОЈ ДЈЕЦИ,И ТАКО СЕ ПОНАШАЈМО.ДОЛЕ ИЗРАЕЛ!!!ДОЛЕ,АМЕРИКА,И СВИ ЗЛОЧИНЦИ СВИЈЕТА!!!ДРАГИ БОЖЕ, САЧУВАЈ ПАЛЕСТИНУ,ОД ГЕНОЦИДАША,МОЛИМ ТИ СЕ🙏🙏🙏

ОДГОВОРИТЕ