Знате ли ко је најуспјешнији фудбалер у историји Премијер лиге? Србин у ТОП 3!

Иако је одиграо свега 67 мечева у Премијершипу Холанђанин Арјен Робен је без премца када је у питању проценат победа!

Фудбал 10.04.2016 | 14:00
Знате ли ко је најуспјешнији фудбалер у историји Премијер лиге? Србин у ТОП 3!

Енглески новинари направилу су мало истраживање и саставили листу од десет најуспешнијих фудбалера у историји Премијер лиге на којој је некадашњи капитен Манчестер Јунајтеда и репрезентације Србије Немање Видић дели треће место са Клодом Макелелеом из Челсија!

Видић је одиграо укупно 211 утакмица за Јунајтед и забележио 149 победа што даје проценат успешности 71 одсто! Испред бившег аса Црвене звезде пласирала су се још два играча лондонских Плаваца који су најзаступљенији на листи. Без премца је Холанђанин из Бајерна Арјен Робен. Вихорно крило Бајерна забележило је 67 утакмица за екипу коју је тада, у свом првом мандату, предводио Жозе Мурињо и уписао чак 55 победа, или 82 одсто. Одмах иза њега налази се Португалац из истог састава Челсија који је два пута освајао Премијер лигу Пауло Фереира са 72 одсто успешности.

На списку су још три фудбалера Челсија. Балак је пети, Рикардо Карваљо иза њега, а десети легендарно Дидије Дрогба. Занимљиво да поред Видића Јунајтед представља још само Патрис Евра, док је једини представник Арсенала Бразилац Еду. Најуспешнији играч из редова Манчестер Ситија је Хави Гарсија...

Нико од ових момака више не игра у Премијер лиги. Неки су завршили каријере, а неки променили средине. Рачунајући активне играче тренутно најуспешнији фудбалер Премијершипа је бек Тобџија Наћо Монреал са 67% победа у досадашњој каријери у дресу Арсенала.

Коментари / 0

Оставите коментар