Znate li ko je najuspješniji fudbaler u istoriji Premijer lige? Srbin u TOP 3!

Iako je odigrao svega 67 mečeva u Premijeršipu Holanđanin Arjen Roben je bez premca kada je u pitanju procenat pobeda!

Fudbal 10.04.2016 | 14:00
Znate li ko je najuspješniji fudbaler u istoriji Premijer lige? Srbin u TOP 3!

Engleski novinari napravilu su malo istraživanje i sastavili listu od deset najuspešnijih fudbalera u istoriji Premijer lige na kojoj je nekadašnji kapiten Mančester Junajteda i reprezentacije Srbije Nemanje Vidić deli treće mesto sa Klodom Makeleleom iz Čelsija!

Vidić je odigrao ukupno 211 utakmica za Junajted i zabeležio 149 pobeda što daje procenat uspešnosti 71 odsto! Ispred bivšeg asa Crvene zvezde plasirala su se još dva igrača londonskih Plavaca koji su najzastupljeniji na listi. Bez premca je Holanđanin iz Bajerna Arjen Roben. Vihorno krilo Bajerna zabeležilo je 67 utakmica za ekipu koju je tada, u svom prvom mandatu, predvodio Žoze Murinjo i upisao čak 55 pobeda, ili 82 odsto. Odmah iza njega nalazi se Portugalac iz istog sastava Čelsija koji je dva puta osvajao Premijer ligu Paulo Fereira sa 72 odsto uspešnosti.

Na spisku su još tri fudbalera Čelsija. Balak je peti, Rikardo Karvaljo iza njega, a deseti legendarno Didije Drogba. Zanimljivo da pored Vidića Junajted predstavlja još samo Patris Evra, dok je jedini predstavnik Arsenala Brazilac Edu. Najuspešniji igrač iz redova Mančester Sitija je Havi Garsija...

Niko od ovih momaka više ne igra u Premijer ligi. Neki su završili karijere, a neki promenili sredine. Računajući aktivne igrače trenutno najuspešniji fudbaler Premijeršipa je bek Tobdžija Naćo Monreal sa 67% pobeda u dosadašnjoj karijeri u dresu Arsenala.

Komentari / 0

Ostavite komentar