Сукоби у Партизану све жешћи и жешћи!

Бивши потпредседник Партизана: Вазура плаћа Зекине обавезе, Ћурковић је дупљак и летећи Холандез! Борислав Микелић се залаже за одлагање Скупштине црно-белих, повратак у тим Андрије Живковића и одлазак актуелне гарнитуре с руководећег положаја.

Фудбал 10.04.2016 | 13:20
Сукоби у Партизану све жешћи и жешћи!

Поводом све оштријих неслагања позиције и опозиције, а у сусрет Ванредној скупштини Партизана заказаној за 12. април, на којој ће се бирати председник, јавности се у форми писма обратио Борислав Микелић, некадашњи потпредседник црно-белих.

Микелић, који је у управи Парног ваљка био с краја осамдесетих и почетком деведесетих година прошлог век, за Вечерње новости је сасуо рафал критика на рачун актуелне гарнитуре у Хумској 1, додајући да би седница највишег клупског тела требало да се одложи за крај првенства Суперлиге.

“Помно пратим дешавања у Партизану и морам да кажем да је на мене најупечатљивији утисак оставила исповест Татјане Ракас у јавности, једне храбре жене и самохране мајке са петоро деце. Татјана Ракас, стручњак за финансије, за осам месеци обављања дужности директора финансија открила је недопустиве злоупотребе Милоша Вазуре, генералног директора Партизана, на којој функцији је приграбио огромну количину власти. Очигледно да је Милош Вазура због такве моћи манипулисао са огромним девизним средствима која је Партизан приходовао у 2015, а приходовао је преко 19.000.000а евра, од којих 9.500.000 од УЕФА у Лиги Европе, па је поред тога дуг Партизана за 2015. по речима Татјане Ракас увећан од 14.000.000 евра за 2014, на 18.000.000 евра за 2015”, напоменуо је Микелић.

Затим се осврнуо на рад људи који управљају Партизаном као чланови Радне групе.

“Непобитна је чињеница да је Вазура из приходованих девизних средстава клуба у 2015. плаћао обавезе које је створио Зечевић заједно са Ћурковићем до 2006, док су водили Партизан и зато Зечевић и Ћурковић чврсто стоје иза Вазуре, подмећући Владимира Вулетића. У одбрани Вазуре најдаље је отишао “дупљак” Иван Ћурковић рекавши у једном дневном листу, да ако оде Вазура, онда иду и они из Партизана, а ја се питам - ко су то они уз Ћурковића којима је Вазура важнији од Партизана и зато на Скупштину Партизана треба да оду сви са Милошем Вазуром”.

Микелић је Радну групу Партизана, која руководи клубом од краја децембра, назвао нелегалном.

“Они су нелегална Радна група у којој су тројица чланова у сукобу интереса: председник ЈСД Партизан Вучелић, генерални секретар ЈСД Партизан Милан Обућина, председник Надзорног одбора Владимир Вулетић и 'летећи Холандез' - Иван Ћурковић, који је члан Скупштине, али га Скупштина није именовала да буде на челу нелегалне Радне групе”.

Отворено је Борислав Микелић стао на страну опозициног блока, за који се говори да га предводе отац и син, Војислав и Новак Недић, угледни београдски адвокат и генерални секретар Владе Србије.

“За разлику од Ивана Ћурковића који је до 20. године, пре доласка у Партизан, био навијач загребачког Динама, јер у његовој родној Лиштици није било навијача Партизана, Новак Недић је доказани навијач Партизана. Довољно је истаћи податак да је 19. јула 2007. заједно са 1.000 најватренијих навијача Партизана који су из Србије, БиХ и Црне Горе, уз велике препреке у Западно-херцеговачком кантону, био на квалификационој утакмици Зрињског и Партизана у Мостару за Лигу шампиона, кад су доживели највећа понижења и каменовање разним предметима. Ћурковић је седео у ложи као члан УЕФА, али није на било какав начин притекао у помоћ навијачима Партизана, већ је био међу онима који су за нереде у Мостару квалификовали навијаче Партизана”.

На крају је позвао делегате Скупштине да реагују по три основа.

“Кад је реч о Ванредној скупштини коју је за 12. април заказала нелегална Радна група, она се мора пролонгирати до завршетка првенства, кад већ није одржана по Статуту 30 дана од колективне оставке УО клуба на челу са председником Зораном Поповићем. Такође, Скупштина ФК Партизан треба да поништи одлуку којом је Живковић удаљен из конкуренције за први тим и вратити га у тренажни процес чиме ће екипа Партизана бити значајно појачана. Дакле, ја се децидирано изјашњавам да они који су довели у Партизан Зорана Поповића и Милоша Вазуру, а то су Зечевић, Обућина и Ћурковић, немају више шта тражити у Партизану. Поготово Зечевић и Ћурковић, који су Партизан довољно ојадили у 18 година неприкосновене владавине њиме”, завршио је Борислав Микелић за Новости.

Коментари / 0

Оставите коментар