Sukobi u Partizanu sve žešći i žešći!

Bivši potpredsednik Partizana: Vazura plaća Zekine obaveze, Ćurković je dupljak i leteći Holandez! Borislav Mikelić se zalaže za odlaganje Skupštine crno-belih, povratak u tim Andrije Živkovića i odlazak aktuelne garniture s rukovodećeg položaja.

Fudbal 10.04.2016 | 13:20
Sukobi u Partizanu sve žešći i žešći!

Povodom sve oštrijih neslaganja pozicije i opozicije, a u susret Vanrednoj skupštini Partizana zakazanoj za 12. april, na kojoj će se birati predsednik, javnosti se u formi pisma obratio Borislav Mikelić, nekadašnji potpredsednik crno-belih.

Mikelić, koji je u upravi Parnog valjka bio s kraja osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog vek, za Večernje novosti je sasuo rafal kritika na račun aktuelne garniture u Humskoj 1, dodajući da bi sednica najvišeg klupskog tela trebalo da se odloži za kraj prvenstva Superlige.

“Pomno pratim dešavanja u Partizanu i moram da kažem da je na mene najupečatljiviji utisak ostavila ispovest Tatjane Rakas u javnosti, jedne hrabre žene i samohrane majke sa petoro dece. Tatjana Rakas, stručnjak za finansije, za osam meseci obavljanja dužnosti direktora finansija otkrila je nedopustive zloupotrebe Miloša Vazure, generalnog direktora Partizana, na kojoj funkciji je prigrabio ogromnu količinu vlasti. Očigledno da je Miloš Vazura zbog takve moći manipulisao sa ogromnim deviznim sredstvima koja je Partizan prihodovao u 2015, a prihodovao je preko 19.000.000a evra, od kojih 9.500.000 od UEFA u Ligi Evrope, pa je pored toga dug Partizana za 2015. po rečima Tatjane Rakas uvećan od 14.000.000 evra za 2014, na 18.000.000 evra za 2015”, napomenuo je Mikelić.

Zatim se osvrnuo na rad ljudi koji upravljaju Partizanom kao članovi Radne grupe.

“Nepobitna je činjenica da je Vazura iz prihodovanih deviznih sredstava kluba u 2015. plaćao obaveze koje je stvorio Zečević zajedno sa Ćurkovićem do 2006, dok su vodili Partizan i zato Zečević i Ćurković čvrsto stoje iza Vazure, podmećući Vladimira Vuletića. U odbrani Vazure najdalje je otišao “dupljak” Ivan Ćurković rekavši u jednom dnevnom listu, da ako ode Vazura, onda idu i oni iz Partizana, a ja se pitam - ko su to oni uz Ćurkovića kojima je Vazura važniji od Partizana i zato na Skupštinu Partizana treba da odu svi sa Milošem Vazurom”.

Mikelić je Radnu grupu Partizana, koja rukovodi klubom od kraja decembra, nazvao nelegalnom.

“Oni su nelegalna Radna grupa u kojoj su trojica članova u sukobu interesa: predsednik JSD Partizan Vučelić, generalni sekretar JSD Partizan Milan Obućina, predsednik Nadzornog odbora Vladimir Vuletić i 'leteći Holandez' - Ivan Ćurković, koji je član Skupštine, ali ga Skupština nije imenovala da bude na čelu nelegalne Radne grupe”.

Otvoreno je Borislav Mikelić stao na stranu opozicinog bloka, za koji se govori da ga predvode otac i sin, Vojislav i Novak Nedić, ugledni beogradski advokat i generalni sekretar Vlade Srbije.

“Za razliku od Ivana Ćurkovića koji je do 20. godine, pre dolaska u Partizan, bio navijač zagrebačkog Dinama, jer u njegovoj rodnoj Lištici nije bilo navijača Partizana, Novak Nedić je dokazani navijač Partizana. Dovoljno je istaći podatak da je 19. jula 2007. zajedno sa 1.000 najvatrenijih navijača Partizana koji su iz Srbije, BiH i Crne Gore, uz velike prepreke u Zapadno-hercegovačkom kantonu, bio na kvalifikacionoj utakmici Zrinjskog i Partizana u Mostaru za Ligu šampiona, kad su doživeli najveća poniženja i kamenovanje raznim predmetima. Ćurković je sedeo u loži kao član UEFA, ali nije na bilo kakav način pritekao u pomoć navijačima Partizana, već je bio među onima koji su za nerede u Mostaru kvalifikovali navijače Partizana”.

Na kraju je pozvao delegate Skupštine da reaguju po tri osnova.

“Kad je reč o Vanrednoj skupštini koju je za 12. april zakazala nelegalna Radna grupa, ona se mora prolongirati do završetka prvenstva, kad već nije održana po Statutu 30 dana od kolektivne ostavke UO kluba na čelu sa predsednikom Zoranom Popovićem. Takođe, Skupština FK Partizan treba da poništi odluku kojom je Živković udaljen iz konkurencije za prvi tim i vratiti ga u trenažni proces čime će ekipa Partizana biti značajno pojačana. Dakle, ja se decidirano izjašnjavam da oni koji su doveli u Partizan Zorana Popovića i Miloša Vazuru, a to su Zečević, Obućina i Ćurković, nemaju više šta tražiti u Partizanu. Pogotovo Zečević i Ćurković, koji su Partizan dovoljno ojadili u 18 godina neprikosnovene vladavine njime”, završio je Borislav Mikelić za Novosti.

Komentari / 0

Ostavite komentar