Михајловић: Истрпео шест мјесеци и то ми се враћа!

Да би овог пролећа играо за Партизан Михајловић претходних шест месеци није наступао у Телеоптику. Овог пролећа је заиграо за црно-беле и већ уписао седам асистенција.

Фудбал 03.04.2016 | 11:20
Михајловић: Истрпео шест мјесеци и то ми се враћа!

Пред сам крај летњег прелазног рока Партизан је довео талентованог фудбалера Рада Немању Михајловића, али је овај првих шест месеци каријере у Партизану провео у Телеоптику. Крајем децембра прошле године коначно је промовисан и у фудбалера Партизана, а брзо се етаблирао као један од ослонаца у игри Ивана Томића.

Био је кључни играч у готово свим утакмицама црно-белих овог пролећа, а његови дриблинзи по левој страни терена посебно се допадају навијачима. У претходном колу против Чукаричког је нарочито импресионирао, а са две асистенције у другом полувремену водио је Партизан до победе и другог места на табели.

Једна је била и за Божинова, који је обећао и 500 евра играчу који му асистира.

"Обе асистенције су дошле у право време за мој тим када је било 1:0 за Чукарички. Драго ми је и што је Божинов дао гол, не због прича о премији, већ што ће њему то значити на личном плану због самопоуздања. После две асистенције у једној утакмици надам се да ће их бити још у наставку првенства", казао је популарни Неца у изјави за званични сајт Партизана.

У анкети коју организују СОС канал и Синдикат професионалних фудбалера Независност у којој учествују новинари домаћих медија и притом бирају најбољег играча месеца - завршио је на другом месту иза неприкосновеног Уга Вијеире. Али, не жели да "полети".

"Драго ми је због тога, али у фудбалу је сваки дан ново доказивање. Оно што је било јуче сутра готово и да не постоји. Желим и морам да наставим у овом ритму , морам предано да радим да будем још бољи на терену", казао је он.

Није му било лако у Телеоптику...

За тај тим није могао да наступа из разлога што онда овог пролећа не би смео за Партизан. Пошто је сезону већ био почео у Раду, и играо за "грађевинаре", прописи кажу да у току једне сезоне играч не сме да игра за три клуба.

"По доласку у Партизан провео сам шест месеци у Телеоптику, што ни за једног играча није лако, посебно ако не игра. Али знао сам да је Партизан прави избор за мене и истрпео сам тих шест месеци, што ми се сада и вратило. На уму сам имао само Партизан и први тим. Као награда за све дошле су и добре партије у Партизану и моје је да останем у добром ритму. Надам се да ћу опет добити и позив у национални тим".

Причао је и о амбицијама клуба у наредном периоду и нагласио да црно-бели не смеју да се плаше ниједне екипе.

"Партизан је велика екипа која се никога не плаши, посебно у Србији и сваку утакмицу идемо на победу. Показали смо квалитет и у Европи, ми смо клуб са великом историјом, не треба никога да се плашимо и сваку утакмицу играмо на три бода", поручио је Михајловић.

Немања Михајловић је рођен у Београду 1996. године, а овог пролећа је почео сваку утакмицу у дресу Партизана (7 утакмица) и већ уписао седам асистенција.

Коментари / 0

Оставите коментар