Mihajlović: Istrpeo šest mjeseci i to mi se vraća!

Da bi ovog proleća igrao za Partizan Mihajlović prethodnih šest meseci nije nastupao u Teleoptiku. Ovog proleća je zaigrao za crno-bele i već upisao sedam asistencija.

Fudbal 03.04.2016 | 11:20
Mihajlović: Istrpeo šest mjeseci i to mi se vraća!

Pred sam kraj letnjeg prelaznog roka Partizan je doveo talentovanog fudbalera Rada Nemanju Mihajlovića, ali je ovaj prvih šest meseci karijere u Partizanu proveo u Teleoptiku. Krajem decembra prošle godine konačno je promovisan i u fudbalera Partizana, a brzo se etablirao kao jedan od oslonaca u igri Ivana Tomića.

Bio je ključni igrač u gotovo svim utakmicama crno-belih ovog proleća, a njegovi driblinzi po levoj strani terena posebno se dopadaju navijačima. U prethodnom kolu protiv Čukaričkog je naročito impresionirao, a sa dve asistencije u drugom poluvremenu vodio je Partizan do pobede i drugog mesta na tabeli.

Jedna je bila i za Božinova, koji je obećao i 500 evra igraču koji mu asistira.

"Obe asistencije su došle u pravo vreme za moj tim kada je bilo 1:0 za Čukarički. Drago mi je i što je Božinov dao gol, ne zbog priča o premiji, već što će njemu to značiti na ličnom planu zbog samopouzdanja. Posle dve asistencije u jednoj utakmici nadam se da će ih biti još u nastavku prvenstva", kazao je popularni Neca u izjavi za zvanični sajt Partizana.

U anketi koju organizuju SOS kanal i Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost u kojoj učestvuju novinari domaćih medija i pritom biraju najboljeg igrača meseca - završio je na drugom mestu iza neprikosnovenog Uga Vijeire. Ali, ne želi da "poleti".

"Drago mi je zbog toga, ali u fudbalu je svaki dan novo dokazivanje. Ono što je bilo juče sutra gotovo i da ne postoji. Želim i moram da nastavim u ovom ritmu , moram predano da radim da budem još bolji na terenu", kazao je on.

Nije mu bilo lako u Teleoptiku...

Za taj tim nije mogao da nastupa iz razloga što onda ovog proleća ne bi smeo za Partizan. Pošto je sezonu već bio počeo u Radu, i igrao za "građevinare", propisi kažu da u toku jedne sezone igrač ne sme da igra za tri kluba.

"Po dolasku u Partizan proveo sam šest meseci u Teleoptiku, što ni za jednog igrača nije lako, posebno ako ne igra. Ali znao sam da je Partizan pravi izbor za mene i istrpeo sam tih šest meseci, što mi se sada i vratilo. Na umu sam imao samo Partizan i prvi tim. Kao nagrada za sve došle su i dobre partije u Partizanu i moje je da ostanem u dobrom ritmu. Nadam se da ću opet dobiti i poziv u nacionalni tim".

Pričao je i o ambicijama kluba u narednom periodu i naglasio da crno-beli ne smeju da se plaše nijedne ekipe.

"Partizan je velika ekipa koja se nikoga ne plaši, posebno u Srbiji i svaku utakmicu idemo na pobedu. Pokazali smo kvalitet i u Evropi, mi smo klub sa velikom istorijom, ne treba nikoga da se plašimo i svaku utakmicu igramo na tri boda", poručio je Mihajlović.

Nemanja Mihajlović je rođen u Beogradu 1996. godine, a ovog proleća je počeo svaku utakmicu u dresu Partizana (7 utakmica) i već upisao sedam asistencija.

Komentari / 0

Ostavite komentar