ЕП до 19: Рачуница је јасна - Французи морају да падну!

Омладинска репрезентација Србије има јасан задатак пред меч генерације.

Фудбал 29.03.2016 | 10:00
ЕП до 19: Рачуница је јасна - Французи морају да падну!

После узбудљивих дуела против Данске и Црне Горе, у којима су сакупили четири бода, "орлићи" спремни и комплетнији дочекују најважнији меч овог циклуса.

У-19 репрезентације Србије и Француске у уторак ће на крагујевачком стадиону "Чика Дача" од 14.30 часова заиграти меч одлуке, у којем ће одредити ко ће од те две екипе играти на овогодишњем Европском првенству у Немачкој (11-24. јул).

"Орлићи" су у претходна два кола елитне групе квалификација два пута стизали вођство противника и у две утакмице сакупили четири поена. "Триколори" су у претходних 180 минута фудбала били резултатски убедљивији, па су и Црну Гору и Данску победили без примљеног гола - 1:0 и 4:0.

Стога, јасно је да гостима у уторак одговара и реми, док српски тим нема избора, осим да јуриша на победу.

Ове генерације "орлића" и "триколора" одиграле су до сада две утакмице и у оба меча било је нерешено (1:1). Први пут су се среле на терену прошлог септембра, на турниру "Стеван Ћеле Вилотић", а други два месеца касније у Немачкој.

Ипак, ниједан од тих сусрета није носио значај какав доноси овај меч.

Репрезентација Србије биће комплетнија за Ивана Шапоњића, који се извесно враћа у тандем са Луком Јовићем, након што је у Горњем Милановцу прескочио утакмицу против Црне Горе због парних жутих картона. На његово место на тој утакмици ускочио је расположени Борко Дуроњић и био играч одлуке, са два гола.

У претходним циклусима, омладинска репрезентација показивала је да је најбоље што српски фудбал има. Стога, нема разлога да не верујемо и у ове момке.

Табела: Француска 6, Србија 4, Данска 1, Црна Гора 0.

Парови 3, последњег кола: Србија - Француска (Крагујевац) 14.30, Данска - Црна Гора (Јагодина), 14.30.

Коментари / 0

Оставите коментар