EP do 19: Računica je jasna - Francuzi moraju da padnu!

Omladinska reprezentacija Srbije ima jasan zadatak pred meč generacije.

Fudbal 29.03.2016 | 10:00
EP do 19: Računica je jasna - Francuzi moraju da padnu!

Posle uzbudljivih duela protiv Danske i Crne Gore, u kojima su sakupili četiri boda, "orlići" spremni i kompletniji dočekuju najvažniji meč ovog ciklusa.

U-19 reprezentacije Srbije i Francuske u utorak će na kragujevačkom stadionu "Čika Dača" od 14.30 časova zaigrati meč odluke, u kojem će odrediti ko će od te dve ekipe igrati na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj (11-24. jul).

"Orlići" su u prethodna dva kola elitne grupe kvalifikacija dva puta stizali vođstvo protivnika i u dve utakmice sakupili četiri poena. "Trikolori" su u prethodnih 180 minuta fudbala bili rezultatski ubedljiviji, pa su i Crnu Goru i Dansku pobedili bez primljenog gola - 1:0 i 4:0.

Stoga, jasno je da gostima u utorak odgovara i remi, dok srpski tim nema izbora, osim da juriša na pobedu.

Ove generacije "orlića" i "trikolora" odigrale su do sada dve utakmice i u oba meča bilo je nerešeno (1:1). Prvi put su se srele na terenu prošlog septembra, na turniru "Stevan Ćele Vilotić", a drugi dva meseca kasnije u Nemačkoj.

Ipak, nijedan od tih susreta nije nosio značaj kakav donosi ovaj meč.

Reprezentacija Srbije biće kompletnija za Ivana Šaponjića, koji se izvesno vraća u tandem sa Lukom Jovićem, nakon što je u Gornjem Milanovcu preskočio utakmicu protiv Crne Gore zbog parnih žutih kartona. Na njegovo mesto na toj utakmici uskočio je raspoloženi Borko Duronjić i bio igrač odluke, sa dva gola.

U prethodnim ciklusima, omladinska reprezentacija pokazivala je da je najbolje što srpski fudbal ima. Stoga, nema razloga da ne verujemo i u ove momke.

Tabela: Francuska 6, Srbija 4, Danska 1, Crna Gora 0.

Parovi 3, poslednjeg kola: Srbija - Francuska (Kragujevac) 14.30, Danska - Crna Gora (Jagodina), 14.30.

Komentari / 0

Ostavite komentar