Знате ли зашто је Барса продала Нескенса? Бизарно!

Крајње бизаран податак стиже у новој књизи посвећеној каталонском гиганту.

Фудбал 15.03.2016 | 10:40
Знате ли зашто је Барса продала Нескенса? Бизарно!

Историчар Мануел Томас и спортски новинар Фредерик Порта објавили су књигу "Необјављено о Барси", у којој се налазе анегдоте везане за фудбалски клуб Барселона, а међу којима је и једна готово невероватна прича.

Британски "Мирор" пренео је део посвећен чувеном холандском везисти Јохану Нескенсу и његовом одласку из клуба.

Наводно, прослављени репрезентативац Холандије који је за Барселону наступао од 1974. до 1979. године, отеран је зато што је одбио да тадашњем председнику каталонског гиганта, Хосеу Луизу Нуњезу дода тоалет папир када му је био преко потребан!?!

Догодило се то на стадиону Еркулеса, Хосе Рико Перез у Аликанету. Нуњез се неочекивано нашао у проблему, а један од најбољих играча тима у то време решио је да се нашали са председником. Није марио за његове вапаје, већ је продужио поред тоалет кабине ка терену. Побеснели Нуњез, пишу аутори књиге, заклео се тада да ће првом приликом продати Нескенса.

То се заиста и догодило неколико месеци касније, када се појавила понуда Њујорк Космоса, која је одмах прихваћена, без обзира на чињеницу да је холандски фудбалер био један од најзаслужнијих за освојен трофеј Купа победника купова.

Са њим у тиму Каталонци су освојили Куп краља и Куп победника купова, а одлука да пређе у Њујорк изненадила је и разочарала многе навијаче Барсе.

Нескенс се годинама касније, 2006. вратио у Барселону као помоћни тренер Френку Рајкарду и још две године провео на Камп Ноу.

Коментари / 0

Оставите коментар