Znate li zašto je Barsa prodala Neskensa? Bizarno!

Krajnje bizaran podatak stiže u novoj knjizi posvećenoj katalonskom gigantu.

Fudbal 15.03.2016 | 10:40
Znate li zašto je Barsa prodala Neskensa? Bizarno!

Istoričar Manuel Tomas i sportski novinar Frederik Porta objavili su knjigu "Neobjavljeno o Barsi", u kojoj se nalaze anegdote vezane za fudbalski klub Barselona, a među kojima je i jedna gotovo neverovatna priča.

Britanski "Miror" preneo je deo posvećen čuvenom holandskom vezisti Johanu Neskensu i njegovom odlasku iz kluba.

Navodno, proslavljeni reprezentativac Holandije koji je za Barselonu nastupao od 1974. do 1979. godine, oteran je zato što je odbio da tadašnjem predsedniku katalonskog giganta, Hoseu Luizu Nunjezu doda toalet papir kada mu je bio preko potreban!?!

Dogodilo se to na stadionu Erkulesa, Hose Riko Perez u Alikanetu. Nunjez se neočekivano našao u problemu, a jedan od najboljih igrača tima u to vreme rešio je da se našali sa predsednikom. Nije mario za njegove vapaje, već je produžio pored toalet kabine ka terenu. Pobesneli Nunjez, pišu autori knjige, zakleo se tada da će prvom prilikom prodati Neskensa.

To se zaista i dogodilo nekoliko meseci kasnije, kada se pojavila ponuda Njujork Kosmosa, koja je odmah prihvaćena, bez obzira na činjenicu da je holandski fudbaler bio jedan od najzaslužnijih za osvojen trofej Kupa pobednika kupova.

Sa njim u timu Katalonci su osvojili Kup kralja i Kup pobednika kupova, a odluka da pređe u Njujork iznenadila je i razočarala mnoge navijače Barse.

Neskens se godinama kasnije, 2006. vratio u Barselonu kao pomoćni trener Frenku Rajkardu i još dve godine proveo na Kamp Nou.

Komentari / 0

Ostavite komentar