Пелегрини: Сјетите се какав је био Сити... А, видите нас сад!

Чилеански тренер верује да има разлога да буде поносан на учињено током три сезоне на стадиону Етихад.

Фудбал 15.03.2016 | 10:00
Пелегрини: Сјетите се какав је био Сити... А, видите нас сад!

Манчестер сити имаће у уторак изванредну прилику да се први пут у историји пласира међу осам најбољих тимова Европе.

"Грађани" су под вођством Роберта Манћинија два пута завршавали такмичење у групној фази Лиге шампиона, док су предвођени Мануелом Пелегринијем два пута прошли групу, па били елиминисани у осмини финала.

Више се, објективно, није ни могло очекивати, јер су и 2014. и 2015. у ово доба године играли против Барселоне (укупно четири утакмице - четири пораза, уз гол разлику 2:7).

Пелегринијев тим ове сезоне је освајањем Д групе, испред Јувентуса, Севиље и Борусије из Менхенгладбаха, урадио за себе кључну ствар, обезбедивши повлашћен положај приликом жреба. За противника су добили Динамо из Кијева и већ у првом мечу у Украјини (1:3) показали да су за класу боља екипа.

"Напредовали смо. Пре мог доласка, клуб није успевао да се квалификује међу 16 најбољих. То смо урадили три пута у три године", констатовао је чилеански тренер.

Пелегрини ће на крају сезоне уступити место Пепу Гвардиоли, актуелном тренеру Бајерна.

Да ли због тога, или неког другог разлога, Агуеро и екипа у Премијер лиги не личе на себе. Све више заостају за водећим Лестером (60:51) и примарни циљ у преосталих девет кола им је да остану испред Вест Хема (49) и Манчестер јунајтеда (47), како Гвардиола не би започео амбициозни пројекат играјући у Лиги Европе!

Пелегрини се још не мири са чињеницом да ће титула из 2014. остати једина у његовом мандату (поред два трофеја у Лига купу), али утисак је да је то - то. Поготово после суботњих 0:0 у Норичу.

"Отишао из клуба на крају сезоне или не, одговорност је иста. У Премијер лиги је у оптицају још 27 бодова, у фудбалу никада не знате шта може да се догоди. Ми размишљамо само о првој утакмици која је на реду, а првенство морамо да завршимо у самом врху".

Опоравком Јаје Туреа, требало би да Сити истрчи на реванш против Динама у најјачем саставу. Могла би то да буде и добра увертира за градски дерби, који се игра у недељу од 17 часова на "Етихаду".

"Четвртфинале Лиге шампиона је наш циљ већ неколико година. Имамо још 90 минута да покушамо да испишемо историју", каже голман Џо Харт.

"Такмичење је тешко, али морамо да верујемо да можемо да га освојимо, у супротном, нема сврхе играти. Каријера је кратка и морамо да искористимо прилике које нам се укажу. Када завршимо посао са Динамом, окренућемо се Јунајтеду".

Коментари / 0

Оставите коментар