Pelegrini: Sjetite se kakav je bio Siti... A, vidite nas sad!

Čileanski trener veruje da ima razloga da bude ponosan na učinjeno tokom tri sezone na stadionu Etihad.

Fudbal 15.03.2016 | 10:00
Pelegrini: Sjetite se kakav je bio Siti... A, vidite nas sad!

Mančester siti imaće u utorak izvanrednu priliku da se prvi put u istoriji plasira među osam najboljih timova Evrope.

"Građani" su pod vođstvom Roberta Manćinija dva puta završavali takmičenje u grupnoj fazi Lige šampiona, dok su predvođeni Manuelom Pelegrinijem dva puta prošli grupu, pa bili eliminisani u osmini finala.

Više se, objektivno, nije ni moglo očekivati, jer su i 2014. i 2015. u ovo doba godine igrali protiv Barselone (ukupno četiri utakmice - četiri poraza, uz gol razliku 2:7).

Pelegrinijev tim ove sezone je osvajanjem D grupe, ispred Juventusa, Sevilje i Borusije iz Menhengladbaha, uradio za sebe ključnu stvar, obezbedivši povlašćen položaj prilikom žreba. Za protivnika su dobili Dinamo iz Kijeva i već u prvom meču u Ukrajini (1:3) pokazali da su za klasu bolja ekipa.

"Napredovali smo. Pre mog dolaska, klub nije uspevao da se kvalifikuje među 16 najboljih. To smo uradili tri puta u tri godine", konstatovao je čileanski trener.

Pelegrini će na kraju sezone ustupiti mesto Pepu Gvardioli, aktuelnom treneru Bajerna.

Da li zbog toga, ili nekog drugog razloga, Aguero i ekipa u Premijer ligi ne liče na sebe. Sve više zaostaju za vodećim Lesterom (60:51) i primarni cilj u preostalih devet kola im je da ostanu ispred Vest Hema (49) i Mančester junajteda (47), kako Gvardiola ne bi započeo ambiciozni projekat igrajući u Ligi Evrope!

Pelegrini se još ne miri sa činjenicom da će titula iz 2014. ostati jedina u njegovom mandatu (pored dva trofeja u Liga kupu), ali utisak je da je to - to. Pogotovo posle subotnjih 0:0 u Noriču.

"Otišao iz kluba na kraju sezone ili ne, odgovornost je ista. U Premijer ligi je u opticaju još 27 bodova, u fudbalu nikada ne znate šta može da se dogodi. Mi razmišljamo samo o prvoj utakmici koja je na redu, a prvenstvo moramo da završimo u samom vrhu".

Oporavkom Jaje Turea, trebalo bi da Siti istrči na revanš protiv Dinama u najjačem sastavu. Mogla bi to da bude i dobra uvertira za gradski derbi, koji se igra u nedelju od 17 časova na "Etihadu".

"Četvrtfinale Lige šampiona je naš cilj već nekoliko godina. Imamo još 90 minuta da pokušamo da ispišemo istoriju", kaže golman Džo Hart.

"Takmičenje je teško, ali moramo da verujemo da možemo da ga osvojimo, u suprotnom, nema svrhe igrati. Karijera je kratka i moramo da iskoristimo prilike koje nam se ukažu. Kada završimo posao sa Dinamom, okrenućemo se Junajtedu".

Komentari / 0

Ostavite komentar