Видео: Морамо мало и о њему, јер - "Греек Фреак" чини чуда!

Не пишемо често о Милвоки Баксима. Наслове по правилу украду Голден Стејт, Сан Антонио, Кливленд, Лејкерси, Кари, Брајант, Јокић, Боби, Леброн и Бјелица, али...

Кошарка 15.03.2016 | 09:40
Видео: Морамо мало и о њему, јер - "Греек Фреак" чини чуда!

Овог пута имао озбиљан разлог да преглед НБА мечева почнемо управо са утакмице једног од најмање популарних клубова у лиги, а разлог је – Грк незгодног презимена и још незгоднијег стила игре!

"Греек Фреак", Јанис Андетокумбо (у оригиналу: Антетокоунмпо), 21-годишњи репрезентативац Грчке пореклом из Нигерије забележио је четврти трипл-дабл наступ у последњих 11 утакмица!

Американци су луди за статистиком и своје извештаје са НБА утакмица углавном почињу тиме колико је неко убацио поена и сакупио скокова у победи "тог и тог над тим и тим", али поједнако воле и атрактивне потезе. Андетокумбо им даје и једно и друго: 28 поена, 14 асистенција и 11 скокова у победи Бакса над Бруклин Нетсима резултатом 109:100, коју је обележио један потез.

Андетокумбо често инсистира на трензицији и, након што у неколико корака претрчи терен, најчешће оставља пас на страну за тројку или дугу двојку неког од својих саиграча, али овог пута је одрадио финту и подигао се на застрашујуће закуцавање, због чега су организатори меча већ на полувремену објавили слику на великом видео биму на сводовима дворане.

"Само неколико момака на свету може да изведе такав потез, а он је један од њих", рекао је Андетокумбов саиграч Грег Монро.

Андетокумбо је до трипл-дабл учинка стигао скоро пре полувремена утакмице са Нетсима, када је имао 12 поена, девет асистенција и осам скокова. Чим је настављена утакмица, он је попунио све колоне за четврти такав учинак од 22. фебруара!

"Понекад се чини да се уопште не зноји и да не дише убрзану", рекао је тренер Милвокија, Џејсон Кид, и сам некада фантастичан играч.

"Он само подсећа колико је талентован", додао је.

Коментари / 0

Оставите коментар