Video: Moramo malo i o njemu, jer - "Greek Freak" čini čuda!

Ne pišemo često o Milvoki Baksima. Naslove po pravilu ukradu Golden Stejt, San Antonio, Klivlend, Lejkersi, Kari, Brajant, Jokić, Bobi, Lebron i Bjelica, ali...

Košarka 15.03.2016 | 09:40
Video: Moramo malo i o njemu, jer - "Greek Freak" čini čuda!

Ovog puta imao ozbiljan razlog da pregled NBA mečeva počnemo upravo sa utakmice jednog od najmanje popularnih klubova u ligi, a razlog je – Grk nezgodnog prezimena i još nezgodnijeg stila igre!

"Greek Freak", Janis Andetokumbo (u originalu: Antetokounmpo), 21-godišnji reprezentativac Grčke poreklom iz Nigerije zabeležio je četvrti tripl-dabl nastup u poslednjih 11 utakmica!

Amerikanci su ludi za statistikom i svoje izveštaje sa NBA utakmica uglavnom počinju time koliko je neko ubacio poena i sakupio skokova u pobedi "tog i tog nad tim i tim", ali pojednako vole i atraktivne poteze. Andetokumbo im daje i jedno i drugo: 28 poena, 14 asistencija i 11 skokova u pobedi Baksa nad Bruklin Netsima rezultatom 109:100, koju je obeležio jedan potez.

Andetokumbo često insistira na trenziciji i, nakon što u nekoliko koraka pretrči teren, najčešće ostavlja pas na stranu za trojku ili dugu dvojku nekog od svojih saigrača, ali ovog puta je odradio fintu i podigao se na zastrašujuće zakucavanje, zbog čega su organizatori meča već na poluvremenu objavili sliku na velikom video bimu na svodovima dvorane.

"Samo nekoliko momaka na svetu može da izvede takav potez, a on je jedan od njih", rekao je Andetokumbov saigrač Greg Monro.

Andetokumbo je do tripl-dabl učinka stigao skoro pre poluvremena utakmice sa Netsima, kada je imao 12 poena, devet asistencija i osam skokova. Čim je nastavljena utakmica, on je popunio sve kolone za četvrti takav učinak od 22. februara!

"Ponekad se čini da se uopšte ne znoji i da ne diše ubrzanu", rekao je trener Milvokija, Džejson Kid, i sam nekada fantastičan igrač.

"On samo podseća koliko je talentovan", dodao je.

Komentari / 0

Ostavite komentar