Куп БиХ: Жељо лако добио Борац у Бањалуци!

Фудбалери Борца поражени су од Жељезничара резултатом 2:0 у првом мечу четвртфинала Купа БиХ.

Фудбал 09.03.2016 | 21:30
Куп БиХ: Жељо лако добио Борац у Бањалуци!

Жељезничар је без проблема стигао до тријумфа 2:0 и велике предности пред реванш меч који ће се играти на Грбавици.

Пред око 1500 навијача на Градском стадиону у Бањалуци

БОРАЦ - ЖЕЉЕЗНИЧАР 0:2 (0:2)

Захуктали Жељезничар форму из Премијер лиге БиХ потврдио је и у куп такмичењу, док је Борац упркос смјени тренера и даље без игре и гола, којег није постигао већ 270 минута.

Борче Средојевић уписао је пораз на првој утакмици Борца послије његовог повратка у клуб.

Врло мало времена је имао за припрему, само два дана, а имао је проблема и са суспендованим играчима и онима који немају право наступа па је једва сакупио 18 играча за "пун записник". Стручни штаб Борца одлучио се да задржи четворицу јуниора који су требали да са вршњацима играју свој меч четвртфинала Купа БиХ, па је ипак клупа била пуна.

На терену Борац ипак није успио да пружи већи отпор пред својом публиком, које је ипак очекивала много. Превише, уколико се зна да је Жељезничар са Мулалићем на клупи екипа која игра врло добро овог прољећа.

Гости су много боље ушли у меч и одмах успоставили иницијативу на средини терена, а већ након 15 минута игре меч је био ријешен.

У 11. минуту некадашњи репрезентативац БиХ Мирослав Стевановић пробио је по десној страни и убацио у средину до Бекрића који матира Ружића за 1:0.

Само четири минуте касније нови шок на Градском стадиону. Овај пут центаршут је стигао по ваздуху и с лијеве стране, а Лендрић је скочио и главом послао лопту у мрежу - 2:0.

Послије вођдтва 2:0 Жељезничар је контролисао игру, а све што је Борац у првих 45 минута је урадио су покушаји из даљине који су завршили далеко од гола.

На почетку другог полувремена Бекрић је пропустио добру прилику, а праву прилику за смањење вођства Борац је имао тек у 64. минуту, међутим Предраговић је шутирао слабо и Кјосевски није имао проблема

Борац је посљедњих 12 минут аиграо са играчем више послије искључење Благојевића због два жута картона, али није успио да створи опасније прилике пред голом Жељезничара и екипа Едиса Мулалића заслужено је на Грбавицу однијела два гола предности.

Жељезничар је тако стигао до 34. побједе у 75. дуелу са Борцем, Бањалучани су славили 25 пута, а 16 мечева је завршено без побједника.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

...

10.03.2016 10:28

Овај Борац супаљ са свих страна.Додиг да украде милијарде никад од њих неце направити ниста.Једноставно пита од гована не мозе.Додиг додји у БН,Херцеговину и Сарајево....насрци балване,додји да крадес болеснице неспособни кад те Бог низаста друго није створио.

ОДГОВОРИТЕ