Kup BiH: Željo lako dobio Borac u Banjaluci!

Fudbaleri Borca poraženi su od Željezničara rezultatom 2:0 u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH.

Fudbal 09.03.2016 | 21:30
Kup BiH: Željo lako dobio Borac u Banjaluci!

Željezničar je bez problema stigao do trijumfa 2:0 i velike prednosti pred revanš meč koji će se igrati na Grbavici.

Pred oko 1500 navijača na Gradskom stadionu u Banjaluci

BORAC - ŽELJEZNIČAR 0:2 (0:2)

Zahuktali Željezničar formu iz Premijer lige BiH potvrdio je i u kup takmičenju, dok je Borac uprkos smjeni trenera i dalje bez igre i gola, kojeg nije postigao već 270 minuta.

Borče Sredojević upisao je poraz na prvoj utakmici Borca poslije njegovog povratka u klub.

Vrlo malo vremena je imao za pripremu, samo dva dana, a imao je problema i sa suspendovanim igračima i onima koji nemaju pravo nastupa pa je jedva sakupio 18 igrača za "pun zapisnik". Stručni štab Borca odlučio se da zadrži četvoricu juniora koji su trebali da sa vršnjacima igraju svoj meč četvrtfinala Kupa BiH, pa je ipak klupa bila puna.

Na terenu Borac ipak nije uspio da pruži veći otpor pred svojom publikom, koje je ipak očekivala mnogo. Previše, ukoliko se zna da je Željezničar sa Mulalićem na klupi ekipa koja igra vrlo dobro ovog proljeća.

Gosti su mnogo bolje ušli u meč i odmah uspostavili inicijativu na sredini terena, a već nakon 15 minuta igre meč je bio riješen.

U 11. minutu nekadašnji reprezentativac BiH Miroslav Stevanović probio je po desnoj strani i ubacio u sredinu do Bekrića koji matira Ružića za 1:0.

Samo četiri minute kasnije novi šok na Gradskom stadionu. Ovaj put centaršut je stigao po vazduhu i s lijeve strane, a Lendrić je skočio i glavom poslao loptu u mrežu - 2:0.

Poslije vođdtva 2:0 Željezničar je kontrolisao igru, a sve što je Borac u prvih 45 minuta je uradio su pokušaji iz daljine koji su završili daleko od gola.

Na početku drugog poluvremena Bekrić je propustio dobru priliku, a pravu priliku za smanjenje vođstva Borac je imao tek u 64. minutu, međutim Predragović je šutirao slabo i Kjosevski nije imao problema

Borac je posljednjih 12 minut aigrao sa igračem više poslije isključenje Blagojevića zbog dva žuta kartona, ali nije uspio da stvori opasnije prilike pred golom Željezničara i ekipa Edisa Mulalića zasluženo je na Grbavicu odnijela dva gola prednosti.

Željezničar je tako stigao do 34. pobjede u 75. duelu sa Borcem, Banjalučani su slavili 25 puta, a 16 mečeva je završeno bez pobjednika.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

...

10.03.2016 10:28

Ovaj Borac supalj sa svih strana.Dodig da ukrade milijarde nikad od njih nece napraviti nista.Jednostavno pita od govana ne moze.Dodig dodji u BN,Hercegovinu i Sarajevo....nasrci balvane,dodji da krades bolesnice nesposobni kad te Bog nizasta drugo nije stvorio.

ODGOVORITE