Видео - Почела кинеска лига: Жервињо пресудио Пиксију!

Силно појачани нови прволигаш Хебеј је победом отворио првенство.

Фудбал 04.03.2016 | 21:15
Видео - Почела кинеска лига: Жервињо пресудио Пиксију!

Претходна два месеца смо слушали и читали о чудесним трансферима кинеских клубова, а данас је и званично почео никад јачи кинески шампионат. Првенство су отворили нови прволигаш Хебеј и Гвангжу Р&Ф који са клупе предводи наш стручњак Драган Стојковић Пикси.

Гвангжу је био домаћин, али није успео да избегне пораз од тима који је био међу највећим трошаџијама у претходном прелазном року. Хебеј је после преокрета у првом полувремену славио 2:1 и наговестио да ће огромним улагањима играти битну улогу у кинеском фудбалу.

Гвангжу Р&Ф не спада у групу фаворита у кинеском шампионату и нема тако звучна имена као Хебеј и осталих шест кандидата за титулу. Ипак, домаћин је успео да поведе у 11. минуту пошто је гостујући штопер Ерсан Гулум затресао сопствену мрежу после прекида. Скупо плаћени Турчин из Бешикташа се на сличан начин искупио у 28. минуту пошто је ударцем главом после слободњака поравнао резултат. Потпуни преокрет и победу Хебеју је донео Жервињо који је искористио велику предност у брзини и слабу реакцију одбране Стојковићевог тима.

За Хебеј су у првих 11 поред поменутих стрелаца заиграли Гаел Какута и Стефан Мбија, а шансу са клупе у другом полувремену је добило и највеће појачање Езекијел Лавеци.

Коментари / 0

Оставите коментар