Video - Počela kineska liga: Žervinjo presudio Piksiju!

Silno pojačani novi prvoligaš Hebej je pobedom otvorio prvenstvo.

Fudbal 04.03.2016 | 21:15
Video - Počela kineska liga: Žervinjo presudio Piksiju!

Prethodna dva meseca smo slušali i čitali o čudesnim transferima kineskih klubova, a danas je i zvanično počeo nikad jači kineski šampionat. Prvenstvo su otvorili novi prvoligaš Hebej i Gvangžu R&F koji sa klupe predvodi naš stručnjak Dragan Stojković Piksi.

Gvangžu je bio domaćin, ali nije uspeo da izbegne poraz od tima koji je bio među najvećim trošadžijama u prethodnom prelaznom roku. Hebej je posle preokreta u prvom poluvremenu slavio 2:1 i nagovestio da će ogromnim ulaganjima igrati bitnu ulogu u kineskom fudbalu.

Gvangžu R&F ne spada u grupu favorita u kineskom šampionatu i nema tako zvučna imena kao Hebej i ostalih šest kandidata za titulu. Ipak, domaćin je uspeo da povede u 11. minutu pošto je gostujući štoper Ersan Gulum zatresao sopstvenu mrežu posle prekida. Skupo plaćeni Turčin iz Bešiktaša se na sličan način iskupio u 28. minutu pošto je udarcem glavom posle slobodnjaka poravnao rezultat. Potpuni preokret i pobedu Hebeju je doneo Žervinjo koji je iskoristio veliku prednost u brzini i slabu reakciju odbrane Stojkovićevog tima.

Za Hebej su u prvih 11 pored pomenutih strelaca zaigrali Gael Kakuta i Stefan Mbija, a šansu sa klupe u drugom poluvremenu je dobilo i najveće pojačanje Ezekijel Laveci.

Komentari / 0

Ostavite komentar