Лучо и Уго за незапамћених “плус 32“! Партизан има због чега да се жали!

Црвено-бели у 150. вечитом дербију славили са 2:1. Црно-белима поништен чист гол, а вероватно су оштећени и за пенал!

Фудбал 27.02.2016 | 21:00
Лучо и Уго за незапамћених “плус 32“! Партизан има због чега да се жали!

Дерби на нивоу јубиларног, 150. окршаја вечитих ривала и суђење које је бацило сенку на иначе сасвим солидну представу црно и црвено-белих фудбалера. Црвена звезда је са резултатом 2:1 стигла до 21. првенствене рецке у низу, али ће се уместо о њеном подвигу и лепим головима Луиса Ибањеза и Уга Вијеире у данима испред нас вероватно више причати о учинку Влада Глођовића и његових помоћника, првенствено Немање Петровића, који је почетком другог полувремена сигнализирао непостојећи офсајд и тиме поништио чист гол најзапаженијег актера меча Немање Михајловића.

Није то била прва спорна одлука судијске тројке, која је претходно проценила да у контакту Марка Петковића и Михајловића још у 11. минуту није било елемената за најстрожу казну што је изазвало бурну реакцију клупе црно-белих и шефа струке Ивана Томића.

Међутим, није то био детаљ који је одлучио сусрет, пошто је у 18. минуту Михајловић, који је Петковића добрим делом меча вртео око малог прста, још једном побегао чуварима и као на тацни поред одсутних штопера Звезде сервирао Седрика Гогуу. Корпулентни дефанзивац из Обале Слоноваче главом је закуцао лопту иза леђа Дамира Кахримана.

Тек тада црвено-бели су се вратили нападачкој филозофији која их је красила током целе сезоне и за то су моментално награђени, мада уз свесрдну помоћ противника. Прво се Саша Илић склонио из живог зида и дозволио Ибањезу да изједначи карактеристичном бомбом из слободног ударца, да би потом Марко Грујић искористио неопрезност младог Мирослава Богосавца, протурио лопту до Славољуба Срнића, а овај је проследио до Уга Вијеире, који се као дух ушуњао иза неопрезног Гогуе за преокрет већ у 32. минуту.

Имали су црвено-бели у наставку још неколико шанси, тукао је Грујић, Срнић је имао зицер почетком другог полувремена, али се чинило да им је превасходна намера била да лопту препусте ривалу и чекају шансу из контранапада. Разумљива идеја, али се испоставило да је Звездина последња линија превише спора како би свих 90 минута играла под притиском.

Јер да је Ален Стевановић био мало присебнији у ситуацији један на један са Кахриманом још при резултату 1:1 или да је Михајловићев гол признат, питање је како би се сусрет завршио, упркос томе што се без обзира на све јасно видело да је Звезда индивидуално квалитетнија, те да је можда требало мало храбрије да уђе у меч. Ни Партизанова одбрана није одавала утисак посебно поуздане и вероватно би имала велике проблеме да су црвено-бели одлучније кренули напред.

Међутим, црвено-бели немају за чим да жале. Први пут после маја 2012. године славили су на буњишту најљућег ривала и Партизану одмакли на огромна 32 бода предности. То се не памти. Судијске грешке, пак, памтиће понајвише у Хумској, а и тамо би макар подједнако требало да размишљају и о томе зашто у тиму нису имали још барем једног играча који би могао да угрози противнички гол попут Немање Михајловића. Чак ни када је због искључења Александра Луковића Звезда у 70. минуту остала са десеторицом на терену. Мада је у судијској надокнади Дамир Кахриман одбранио зицер Небојши Косовићу и спречио да се Партизан провуче непоражен.

ПАРТИЗАН - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:2 (1:2)
/Гогуа 18 - Ибањез 25, Вијеира 32/

Стадион Партизана;
Судија: Владо Глођовић (Врбас)

ПАРТИЗАН (4-3-3): Шаранов - Бандаловски, Гогуа, Јовановић (од 81’ Лукић), Богосавац - Евертон, Брашанац, Илић (од 62’ Косовић) - Стевановић, Михајловић, Божинов (од 53’ Влаховић);

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-1-4-1): Кахриман, Петковић, Павићевић, Луковић, Ибањез - Ле Талек - Доналд, Грујић, Срнић (од 92’ Ристић), Катаи (од 77’ Плавшић) - Вијеира (од 95’ Гаврић);

Коментари / 0

Оставите коментар