ЛЕ: Јунајтед се провукао, испадоше Италијани!

Фудбалери Манчестер јунајтеда пласирали су се у осмину финала Лиге Европе пошто су у реваншу 1/16 финала савладали Митјиланд са 5:1.

Фудбал 25.02.2016 | 23:15
ЛЕ: Јунајтед се провукао, испадоше Италијани!

Дански тим славио је у првој утакмици са 2:1, а у реваншу на Олд Трафорду повео је у 28. минуту.

Систо је на ивици казненог простора маестрално окренуо неколико дефанзиваца домаћина и погодио поред Де Хее за 1:0.Само четири минута касније домаћин се вратио и то аутоголом Бодурова после центаршута Мемфиса Депаја.

У финишу првог полувремена голман Митјиланда је одбранио пенал Хуану Мати, али храби гости нису издржали у наставку.

Херој тријумфа Јунајтеда био је млади 18-годишњи Маркус Рашфорд који је прво изједначио у 64. минуту на додадавње Мате, а онда је и решио меч 15 минута пре краја. У самом финишу госте су дотукли Ерера у 87. и Депај у 90. минуту.

Фиорентина је у првом мечу против Тотенхема на свом терену пропустила прилику да оствари бо0љи резултат, а у реваншу у Лондону није имала шансу.

Поново је екипа Маурисија Поћетина показала да игра вероватно најбољи фудбал у Премијер лиги ове сезоне и лако је прошла даље победом од 3:0. Мејсон је начео мрежу гостију у 25. минуту после асистенције Алија, а у наставку су Ламела у Родригес аутоголом обезбедили убедљиву победу ’певаца’.

Још један италијански тим је завршио такмичење и то Наполи који није успео да надокнади пораз од 1:0 из прве утакмице против Виљареала. Хамшик је у 17. минуту донео жељено рано вођство Наполитанцима, али Виљареал је потврдио снагу шпанског фудбала у наставку.

Остао је миран, није до краја примио ниједан гол, а на другој страни је Пиња у 59. минуту решио све дилеме. Ненад Томовић одиграо је цео меч на десном беку за госте.

Даље је прошао и Базел који је славио против Сент Етјена са 2:1 и тако надокнадио пораз од 3:2 из прве утакмице. Зуфи је у 15. минуту погодио за 1:0, изједначио је Сал у 90. минуту, али је два минута касније Зуфи поново погодио и донео велико славље Роџеру Федереру и соталим навијачима швајцарске екипе.

Севиља је поражена од Молдеа са 1:0 голом Хестеда, али је шпански клуб ипак прошао даље због убедљивих 3:0 у првом мечу.

Одличан двомеч у 1/16 финала одиграла је Борусија Дортмунд која је после ријумфа од 2:0 у првој утакмици савладала Порто у реваншу на гостовању са 1:0 аутоголом Касиљаса у 23. минуту.

ЛЕ, реванш 1/16 финала:

Базел – Сент Етјен 2:1 (први меч 2:3)
Манчестер јунајтед – Митјиланд 5:1 (1:2)
Молде – Севиља 1:0 (0:3)
Наполи – Виљареал 1:1 (0:1)
Олимпијакос – Андерлехт 1:0 (0:1) (продужеци)
Порто – Дортмунд 0:1 (0:2)
Тотенхем – Фиорентина 3:0 (1:1)

Коментари / 0

Оставите коментар