LE: Junajted se provukao, ispadoše Italijani!

Fudbaleri Mančester junajteda plasirali su se u osminu finala Lige Evrope pošto su u revanšu 1/16 finala savladali Mitjiland sa 5:1.

Fudbal 25.02.2016 | 23:15
LE: Junajted se provukao, ispadoše Italijani!

Danski tim slavio je u prvoj utakmici sa 2:1, a u revanšu na Old Trafordu poveo je u 28. minutu.

Sisto je na ivici kaznenog prostora maestralno okrenuo nekoliko defanzivaca domaćina i pogodio pored De Hee za 1:0.Samo četiri minuta kasnije domaćin se vratio i to autogolom Bodurova posle centaršuta Memfisa Depaja.

U finišu prvog poluvremena golman Mitjilanda je odbranio penal Huanu Mati, ali hrabi gosti nisu izdržali u nastavku.

Heroj trijumfa Junajteda bio je mladi 18-godišnji Markus Rašford koji je prvo izjednačio u 64. minutu na dodadavnje Mate, a onda je i rešio meč 15 minuta pre kraja. U samom finišu goste su dotukli Erera u 87. i Depaj u 90. minutu.

Fiorentina je u prvom meču protiv Totenhema na svom terenu propustila priliku da ostvari bo0lji rezultat, a u revanšu u Londonu nije imala šansu.

Ponovo je ekipa Maurisija Poćetina pokazala da igra verovatno najbolji fudbal u Premijer ligi ove sezone i lako je prošla dalje pobedom od 3:0. Mejson je načeo mrežu gostiju u 25. minutu posle asistencije Alija, a u nastavku su Lamela u Rodriges autogolom obezbedili ubedljivu pobedu ’pevaca’.

Još jedan italijanski tim je završio takmičenje i to Napoli koji nije uspeo da nadoknadi poraz od 1:0 iz prve utakmice protiv Viljareala. Hamšik je u 17. minutu doneo željeno rano vođstvo Napolitancima, ali Viljareal je potvrdio snagu španskog fudbala u nastavku.

Ostao je miran, nije do kraja primio nijedan gol, a na drugoj strani je Pinja u 59. minutu rešio sve dileme. Nenad Tomović odigrao je ceo meč na desnom beku za goste.

Dalje je prošao i Bazel koji je slavio protiv Sent Etjena sa 2:1 i tako nadoknadio poraz od 3:2 iz prve utakmice. Zufi je u 15. minutu pogodio za 1:0, izjednačio je Sal u 90. minutu, ali je dva minuta kasnije Zufi ponovo pogodio i doneo veliko slavlje Rodžeru Federeru i sotalim navijačima švajcarske ekipe.

Sevilja je poražena od Moldea sa 1:0 golom Hesteda, ali je španski klub ipak prošao dalje zbog ubedljivih 3:0 u prvom meču.

Odličan dvomeč u 1/16 finala odigrala je Borusija Dortmund koja je posle rijumfa od 2:0 u prvoj utakmici savladala Porto u revanšu na gostovanju sa 1:0 autogolom Kasiljasa u 23. minutu.

LE, revanš 1/16 finala:

Bazel – Sent Etjen 2:1 (prvi meč 2:3)
Mančester junajted – Mitjiland 5:1 (1:2)
Molde – Sevilja 1:0 (0:3)
Napoli – Viljareal 1:1 (0:1)
Olimpijakos – Anderleht 1:0 (0:1) (produžeci)
Porto – Dortmund 0:1 (0:2)
Totenhem – Fiorentina 3:0 (1:1)

Komentari / 0

Ostavite komentar