Звезда, Бајерн, Химки, Локо: Којих двоје иде у ЕЛ?!

Бајерн, Црвена звезда, Химки и Локомотива Кубањ, то су кандидати за још два места у новој Евролиги следеће сезоне, тврди новинар шпанског Мундо Депортива.

Кошарка 10.02.2016 | 17:00
Звезда, Бајерн, Химки, Локо: Којих двоје иде у ЕЛ?!

Према данашњем писању шпанских новинара, Евролига ће поделити позивнице за ново издање најјачег такмичења, без обзира на резултате у домаћим првенствима. За три карте конкуришу четири тима.

Дан након што је лист "Мундо Депортиво" открио да ће следеће сезоне шампион АБА лиге учествовати у Евролиги, исти извор открио је нову информацију:

У реформисаном најјачем такмичењу, од 16 тимова учесника, остала су још само три слободна места, а конкуренти за добијање тих карата су Бајерн, Црвена звезда Телеком, Химки и Локомотива Кубањ.

Новинари са Пиринејског полуострва већ подразумевају да ће Дарушафака добити позивницу и да ће сигурно бити гарантовани 12. учесник, на основу спонзорског уговора Догуш групе са такмичењем. Преостало, 13. место, добиће победник актуелног Еврокупа.

Аутори "Мундо Депортива" износе вест да најјаче такмичење ипак неће вредновати пласман у домаћим лигама (у овдашњем случају - у АБА лиги) и да ће једноставно поделити позивнице за следећу сезону, у форми вајлд карда или "А" лиценце на две или више година.

Подсетимо, 11 гарантованих учесника Евролиге у такмичарској 2016/17 су Реал, Барселона, Лаборал Кућа, Армани, Макаби, Панатинаикос, Олимпијакос, ЦСКА, Фенербахче, Ефес и Жалгирис.

Сви тимови ће се такмичити у једној лиги, после које ће бити одиграна једна рунда плеј-офа, па Фајнал-фор.

Уникаха, Валенсија и Билбао приклонили су се ФИБА и они наводно више нису у трци за место у Евролиги са Ђордијем Бартомеуом као првим човеком.

Коментари / 0

Оставите коментар