Zvezda, Bajern, Himki, Loko: Kojih dvoje ide u EL?!

Bajern, Crvena zvezda, Himki i Lokomotiva Kubanj, to su kandidati za još dva mesta u novoj Evroligi sledeće sezone, tvrdi novinar španskog Mundo Deportiva.

Košarka 10.02.2016 | 17:00
Zvezda, Bajern, Himki, Loko: Kojih dvoje ide u EL?!

Prema današnjem pisanju španskih novinara, Evroliga će podeliti pozivnice za novo izdanje najjačeg takmičenja, bez obzira na rezultate u domaćim prvenstvima. Za tri karte konkurišu četiri tima.

Dan nakon što je list "Mundo Deportivo" otkrio da će sledeće sezone šampion ABA lige učestvovati u Evroligi, isti izvor otkrio je novu informaciju:

U reformisanom najjačem takmičenju, od 16 timova učesnika, ostala su još samo tri slobodna mesta, a konkurenti za dobijanje tih karata su Bajern, Crvena zvezda Telekom, Himki i Lokomotiva Kubanj.

Novinari sa Pirinejskog poluostrva već podrazumevaju da će Darušafaka dobiti pozivnicu i da će sigurno biti garantovani 12. učesnik, na osnovu sponzorskog ugovora Doguš grupe sa takmičenjem. Preostalo, 13. mesto, dobiće pobednik aktuelnog Evrokupa.

Autori "Mundo Deportiva" iznose vest da najjače takmičenje ipak neće vrednovati plasman u domaćim ligama (u ovdašnjem slučaju - u ABA ligi) i da će jednostavno podeliti pozivnice za sledeću sezonu, u formi vajld karda ili "A" licence na dve ili više godina.

Podsetimo, 11 garantovanih učesnika Evrolige u takmičarskoj 2016/17 su Real, Barselona, Laboral Kuća, Armani, Makabi, Panatinaikos, Olimpijakos, CSKA, Fenerbahče, Efes i Žalgiris.

Svi timovi će se takmičiti u jednoj ligi, posle koje će biti odigrana jedna runda plej-ofa, pa Fajnal-for.

Unikaha, Valensija i Bilbao priklonili su se FIBA i oni navodno više nisu u trci za mesto u Evroligi sa Đordijem Bartomeuom kao prvim čovekom.

Komentari / 0

Ostavite komentar