Прича: Звездина “отмица“ Милијаша из хотела Шератон у Варшави...

Занимљива прича стиже нам из Пољске... А тиче се и Александра Коларова и Зорана Тошића...

Фудбал 03.02.2016 | 20:45
Прича: Звездина “отмица“ Милијаша из хотела Шератон у Варшави...

Пољаци тврде да је проблем у превеликој бирократији. Односно систему који захтева да превише људи одобри трансфер. Стога се навијачи пољских клубова, за разлику од оних у фудбалски уређенијих земаља, прелазних рокова углавном сећају по разочарањима, а у опширном тексту Пжемислава Зича објављеном у једином пољском спортском дневнику Пжеглад Спортови сазнали смо да су у средишту њихових фрустрација неретко били и српски асови. Конкретно - Александар Коларов, Зоран Тошић и Ненад Милијаш.

Кренимо од овог првог кога је још на Омладинском стадиону на Карабурми гледао бивши играч Легије и потом скаут тима из Варшаве Марек Јозвијак.
"Гледао сам утакмицу ОФК Београда у српском првенству и Александар Коларов ми је запао за око. Кошта је тада око 600.000 евра, али пошто се интересовао још један клуб морали смо одмах да преломимо. Док смо ми то урадили већ је било касно", сведочи Јозвијак о искуству са левим беком Манчестер Ситија који је потом за 800.000 евра отишао у Лацио.

Јозвијаку то није био једини “пораз“ на српским теренима. Селимо се на утакмице Баната... Још пре но што је Зоран Тошић задужио опрему Партизана, а касније и Манчестер јунајтеда, па Келна, москвоског ЦСКА...
"Легија је могла да доведе и Зорана Тошића. Снимио сам га још док је играо за Банат. Рекли су ми: ’Може, дај 600.000 и води га одмах’. Дао сам позитивно мишљење, али све је предуго трајало док су у клубу вагали и на крају смо опет остали кратких рукава".

Свакако нама најзанимљивији део текста тицао се Ненада Милијаша. Јозовијак се присећа како је децембра 2005. године тада 22-годишњи таленат фудбалског клуба Земун седео у хотелу Шератон у Варшави. Све је било договорено, само су га формалности делиле од селидбе у Варшаву. А онда...
"Требало је само да прође лекарске прегледе, можда је и то било завршено. И наједном се појављује његов менаџер, пакује га у кола и наочиглед многих одводи за Београд. Звезда је одједном послала играчу бољу понуду", навео је Јозовијак.

Не каже за џаба она стара: "Ко пре девојци...". Или у овом случају фудбалеру.

Коментари / 0

Оставите коментар