Priča: Zvezdina “otmica“ Milijaša iz hotela Šeraton u Varšavi...

Zanimljiva priča stiže nam iz Poljske... A tiče se i Aleksandra Kolarova i Zorana Tošića...

Fudbal 03.02.2016 | 20:45
Priča: Zvezdina “otmica“ Milijaša iz hotela Šeraton u Varšavi...

Poljaci tvrde da je problem u prevelikoj birokratiji. Odnosno sistemu koji zahteva da previše ljudi odobri transfer. Stoga se navijači poljskih klubova, za razliku od onih u fudbalski uređenijih zemalja, prelaznih rokova uglavnom sećaju po razočaranjima, a u opširnom tekstu Pžemislava Ziča objavljenom u jedinom poljskom sportskom dnevniku Pžeglad Sportovi saznali smo da su u središtu njihovih frustracija neretko bili i srpski asovi. Konkretno - Aleksandar Kolarov, Zoran Tošić i Nenad Milijaš.

Krenimo od ovog prvog koga je još na Omladinskom stadionu na Karaburmi gledao bivši igrač Legije i potom skaut tima iz Varšave Marek Jozvijak.
"Gledao sam utakmicu OFK Beograda u srpskom prvenstvu i Aleksandar Kolarov mi je zapao za oko. Košta je tada oko 600.000 evra, ali pošto se interesovao još jedan klub morali smo odmah da prelomimo. Dok smo mi to uradili već je bilo kasno", svedoči Jozvijak o iskustvu sa levim bekom Mančester Sitija koji je potom za 800.000 evra otišao u Lacio.

Jozvijaku to nije bio jedini “poraz“ na srpskim terenima. Selimo se na utakmice Banata... Još pre no što je Zoran Tošić zadužio opremu Partizana, a kasnije i Mančester junajteda, pa Kelna, moskvoskog CSKA...
"Legija je mogla da dovede i Zorana Tošića. Snimio sam ga još dok je igrao za Banat. Rekli su mi: ’Može, daj 600.000 i vodi ga odmah’. Dao sam pozitivno mišljenje, ali sve je predugo trajalo dok su u klubu vagali i na kraju smo opet ostali kratkih rukava".

Svakako nama najzanimljiviji deo teksta ticao se Nenada Milijaša. Jozovijak se priseća kako je decembra 2005. godine tada 22-godišnji talenat fudbalskog kluba Zemun sedeo u hotelu Šeraton u Varšavi. Sve je bilo dogovoreno, samo su ga formalnosti delile od selidbe u Varšavu. A onda...
"Trebalo je samo da prođe lekarske preglede, možda je i to bilo završeno. I najednom se pojavljuje njegov menadžer, pakuje ga u kola i naočigled mnogih odvodi za Beograd. Zvezda je odjednom poslala igraču bolju ponudu", naveo je Jozovijak.

Ne kaže za džaba ona stara: "Ko pre devojci...". Ili u ovom slučaju fudbaleru.

Komentari / 0

Ostavite komentar