Процуриле цифре: Пеп ће бити најплаћенији тренер на свијету!

Десет милиона више од Анчелотија у Бајерну, пет пута више од Пелегринија у Манчестер Ситију, два и по пута више од Јиргена Клопа и Луја ван Гала. Вреди ли Каталонац тих пара?

Фудбал 03.02.2016 | 20:00
Процуриле цифре: Пеп ће бити најплаћенији тренер на свијету!

За неке најбољи, за неке није, по некима чак и прецењен, али ће без конкуренције бити најплаћенији тренер света. Немачки Билд који не греши када су у питању суме за трансфере и плате, објавио је ексклузивно да ће Пеп Гвардиола на кормилу Манчестер Ситија зарадити 75.000.000 евра! Односно 25.000.0000 европских новачница по сезони на име трогодишњег уговора...

Какви су мотиви Гвардиоле да олако напусти Бајерн и предсели се у Сити може да се нагађа и гледа из више углова. Али финансије дефинитивно не треба занемарити јер је из тог аспекта ово била понуда која се не одбија. Грађани су морали да изађу са оваквом понудом у тренутку када градски ривал Јунајтед и Челси траже тренере за наредну сезону, а Гаврдиола им је сигурно био једна од мета. Додуше, договор је већ био склопљен претходног лета, када је Билд први и провалио да је Гвардиола резервисао клупу Ситија за наредну сезону. Адут Грађана је био и директорски тандем Феран Соријано - Ћики Бегиристајн који није жалио пара да некадашњег тернера из Барселоне привуче на Етихад.

Гвардиола ће имати скоро пет пута већу плату од актуелног теренера Мануела Пелегринија. Чилеанац у Манчестеру зарађује „само“ 5.200.000 евра у енгелском клубу. Гвардиолин наследник у Бајерну, Карло Анчелоти ће такође зарађивати далеко мање. Италијан ће у Минхену имати годишњу плату од 15.500.000 евра. Тренери осталих енгелских великана такође не могу да се мере са Пеповим фараонским уговором у Ситију. Јирген Клоп у Ливерпулу и Луј ван Гал у Манчестер Јунајтеду зарађују 10.000.000 европских новчаница по сезони, нешто боље је плаћен Арсен Венгер у Арсеналу са годишњом зарадом од 11.200.000 евра.

Да ли Гвардиола заиста вреди ове паре и да буде толико боље плаћен од конкуренције?

Коментари / 0

Оставите коментар