Procurile cifre: Pep će biti najplaćeniji trener na svijetu!

Deset miliona više od Ančelotija u Bajernu, pet puta više od Pelegrinija u Mančester Sitiju, dva i po puta više od Jirgena Klopa i Luja van Gala. Vredi li Katalonac tih para?

Fudbal 03.02.2016 | 20:00
Procurile cifre: Pep će biti najplaćeniji trener na svijetu!

Za neke najbolji, za neke nije, po nekima čak i precenjen, ali će bez konkurencije biti najplaćeniji trener sveta. Nemački Bild koji ne greši kada su u pitanju sume za transfere i plate, objavio je ekskluzivno da će Pep Gvardiola na kormilu Mančester Sitija zaraditi 75.000.000 evra! Odnosno 25.000.0000 evropskih novačnica po sezoni na ime trogodišnjeg ugovora...

Kakvi su motivi Gvardiole da olako napusti Bajern i predseli se u Siti može da se nagađa i gleda iz više uglova. Ali finansije definitivno ne treba zanemariti jer je iz tog aspekta ovo bila ponuda koja se ne odbija. Građani su morali da izađu sa ovakvom ponudom u trenutku kada gradski rival Junajted i Čelsi traže trenere za narednu sezonu, a Gavrdiola im je sigurno bio jedna od meta. Doduše, dogovor je već bio sklopljen prethodnog leta, kada je Bild prvi i provalio da je Gvardiola rezervisao klupu Sitija za narednu sezonu. Adut Građana je bio i direktorski tandem Feran Sorijano - Ćiki Begiristajn koji nije žalio para da nekadašnjeg ternera iz Barselone privuče na Etihad.

Gvardiola će imati skoro pet puta veću platu od aktuelnog terenera Manuela Pelegrinija. Čileanac u Mančesteru zarađuje „samo“ 5.200.000 evra u engelskom klubu. Gvardiolin naslednik u Bajernu, Karlo Ančeloti će takođe zarađivati daleko manje. Italijan će u Minhenu imati godišnju platu od 15.500.000 evra. Treneri ostalih engelskih velikana takođe ne mogu da se mere sa Pepovim faraonskim ugovorom u Sitiju. Jirgen Klop u Liverpulu i Luj van Gal u Mančester Junajtedu zarađuju 10.000.000 evropskih novčanica po sezoni, nešto bolje je plaćen Arsen Venger u Arsenalu sa godišnjom zaradom od 11.200.000 evra.

Da li Gvardiola zaista vredi ove pare i da bude toliko bolje plaćen od konkurencije?

Komentari / 0

Ostavite komentar