Кинези маме Терија - 26.000.000 евра за једну сезону!

МЛС лига се до сада помињала као најреалнија опција. Више нисмо сигурни.

Фудбал 03.02.2016 | 19:20
Кинези маме Терија - 26.000.000 евра за једну сезону!

Ђијангсу је Рамиреса наградио платом од 13.000.000 евра, Џон Тери био био права премије. Стога Кинези не жале пара и убеде да окрене главу на заводљиве погледе из МЛС лиге. Уосталом, дефанзивци нису толико цењена "роба" у САД - Ешли Кол је добио плату од свега 370.000 евра годишње, мада су у "преко баре" могућности за зараду од маркетиншких уговора неограничене. Али Амери су изгледа добили жестоку конкуренцију. Према извештајима британског Телеграфа један кинески клуб се спремио да Терију понуди чак 26.000.000 нето само за једну сезону на Далеко истоку!

Подсетимо, Челси је дугогодишњем капитену није желео да већ сада гарантује наставак сарадње, а пошто му је већ 35 година чини се да је само питање на којој ће егзотичној локацији трошити последње дане професионалне каријере док броји новац од уносних уговора. У Европи више нема тако лаке лове, а Тери изгледа не жели да упадне у цајтнот и тек на лето сазна да ли ће за њега бити места на Стамфорду или не.

Плавци су, додуше, Терију поручили да ће много зависити од тога ко ће бити нови тренер после Гуса Хидинка, али је искусни штопер одговорио тврдњом да не очекује “крај из бајке“. Код Жозеа Муриња је већ у јануару знао шта га чека на лето.

Сада, међутим, тренера и нема, а на Стамфорду је пракса да шеф струке одобри потписивање новог уговора, мада смо и ове зиме видели изузетке у случају Бранислава Ивановића, па и Мета Мијазге кога и Хидинк, према сопственом признању, једва да је гледао на видео снимцима.

Коментари / 0

Оставите коментар