Kinezi mame Terija - 26.000.000 evra za jednu sezonu!

MLS liga se do sada pominjala kao najrealnija opcija. Više nismo sigurni.

Fudbal 03.02.2016 | 19:20
Kinezi mame Terija - 26.000.000 evra za jednu sezonu!

Đijangsu je Ramiresa nagradio platom od 13.000.000 evra, Džon Teri bio bio prava premije. Stoga Kinezi ne žale para i ubede da okrene glavu na zavodljive poglede iz MLS lige. Uostalom, defanzivci nisu toliko cenjena "roba" u SAD - Ešli Kol je dobio platu od svega 370.000 evra godišnje, mada su u "preko bare" mogućnosti za zaradu od marketinških ugovora neograničene. Ali Ameri su izgleda dobili žestoku konkurenciju. Prema izveštajima britanskog Telegrafa jedan kineski klub se spremio da Teriju ponudi čak 26.000.000 neto samo za jednu sezonu na Daleko istoku!

Podsetimo, Čelsi je dugogodišnjem kapitenu nije želeo da već sada garantuje nastavak saradnje, a pošto mu je već 35 godina čini se da je samo pitanje na kojoj će egzotičnoj lokaciji trošiti poslednje dane profesionalne karijere dok broji novac od unosnih ugovora. U Evropi više nema tako lake love, a Teri izgleda ne želi da upadne u cajtnot i tek na leto sazna da li će za njega biti mesta na Stamfordu ili ne.

Plavci su, doduše, Teriju poručili da će mnogo zavisiti od toga ko će biti novi trener posle Gusa Hidinka, ali je iskusni štoper odgovorio tvrdnjom da ne očekuje “kraj iz bajke“. Kod Žozea Murinja je već u januaru znao šta ga čeka na leto.

Sada, međutim, trenera i nema, a na Stamfordu je praksa da šef struke odobri potpisivanje novog ugovora, mada smo i ove zime videli izuzetke u slučaju Branislava Ivanovića, pa i Meta Mijazge koga i Hidink, prema sopstvenom priznanju, jedva da je gledao na video snimcima.

Komentari / 0

Ostavite komentar