Јаја Туре одлази из Ситија, јер са Гвардиолом нема сарадње!

„Јаја је у Енглеској освојио сваки трофеј без Пепа. Видећемо шта ће Пеп освојити без Јаје“, поручио менаџер афричког везисте.

Фудбал 03.02.2016 | 18:40
Јаја Туре одлази из Ситија, јер са Гвардиолом нема сарадње!

Када је постало и званично да ће Пеп Гвардиола преузети Манчестер Сити на крају сезоне, почела су и нагађања кога ће Каталонац довести, а кога продати на Етихаду. Многима су дани одбројани када су чули да Пеп стиже у Сити, а један човек већ може да пакује кофере - Јаја Туре.
“Мислим да ће Јаја напустити клуб. Али пре него што оде, надам се да ће освојити још једну титулу у Премијер лиги. Није уопште питање да ли га Пеп воли или не. Једноставно, такав је живот. Пеп може да га позове и да му каже да ли га жели или не“, рекао је Димитри Селук, агент Јаје Туреа.

Подсетимо да је Јаја Туре дошао у Манчестер Сити из Барселоне 2010. године. Он је тада открио да је Гвардиола био узрок што је напустио Барсу. Туре је по доласку у Сити испричао да га је Гвардиола игнорисао, да није желео да му одговори када би га нешто питао и да нису разговарали скоро годину дана.

Јајин менаџер истиче и да Гвардиола није показао храброст када је отишао из Барселоне после слабе сезоне.
„По мом мишљењу, свако ко има ону ствар треба да остане у клубу не само када се побеђује, већ и онда и када је ситуација тешка. Барселона побеђује јер је то једна велика породица. Нису у питању појединци. Например, Луис Енрике је урадио исто оно што и Гвардиола. Немогуће је да људи и даље причају како је то Гвардиолин тим који је он направио“, каже Селук.

Он сматра и да је прелазак Туреа на Етихад омогућио доласка директорског тандема Бегиристаин - Соријано из Барселоне који су на крају успели у мисију да доведу и Гвардиолу.
„Јаја је отворио врата људима из Барселоне. Дошао је када су многе промене биле неопходне. Није се плашио да дође из Барселоне у тадашњи Манчесетер Сити, а данас би многи играчи пожелели да дођу из Барсе у Сити. Јаја је у Енглеској освојио сваки трофеј без Пепа. Видећемо шта ће Пеп освојити без Јаје“, поручио је Селук.

Коментари / 0

Оставите коментар