Jaja Ture odlazi iz Sitija, jer sa Gvardiolom nema saradnje!

„Jaja je u Engleskoj osvojio svaki trofej bez Pepa. Videćemo šta će Pep osvojiti bez Jaje“, poručio menadžer afričkog veziste.

Fudbal 03.02.2016 | 18:40
Jaja Ture odlazi iz Sitija, jer sa Gvardiolom nema saradnje!

Kada je postalo i zvanično da će Pep Gvardiola preuzeti Mančester Siti na kraju sezone, počela su i nagađanja koga će Katalonac dovesti, a koga prodati na Etihadu. Mnogima su dani odbrojani kada su čuli da Pep stiže u Siti, a jedan čovek već može da pakuje kofere - Jaja Ture.
“Mislim da će Jaja napustiti klub. Ali pre nego što ode, nadam se da će osvojiti još jednu titulu u Premijer ligi. Nije uopšte pitanje da li ga Pep voli ili ne. Jednostavno, takav je život. Pep može da ga pozove i da mu kaže da li ga želi ili ne“, rekao je Dimitri Seluk, agent Jaje Turea.

Podsetimo da je Jaja Ture došao u Mančester Siti iz Barselone 2010. godine. On je tada otkrio da je Gvardiola bio uzrok što je napustio Barsu. Ture je po dolasku u Siti ispričao da ga je Gvardiola ignorisao, da nije želeo da mu odgovori kada bi ga nešto pitao i da nisu razgovarali skoro godinu dana.

Jajin menadžer ističe i da Gvardiola nije pokazao hrabrost kada je otišao iz Barselone posle slabe sezone.
„Po mom mišljenju, svako ko ima onu stvar treba da ostane u klubu ne samo kada se pobeđuje, već i onda i kada je situacija teška. Barselona pobeđuje jer je to jedna velika porodica. Nisu u pitanju pojedinci. Naprimer, Luis Enrike je uradio isto ono što i Gvardiola. Nemoguće je da ljudi i dalje pričaju kako je to Gvardiolin tim koji je on napravio“, kaže Seluk.

On smatra i da je prelazak Turea na Etihad omogućio dolaska direktorskog tandema Begiristain - Sorijano iz Barselone koji su na kraju uspeli u misiju da dovedu i Gvardiolu.
„Jaja je otvorio vrata ljudima iz Barselone. Došao je kada su mnoge promene bile neophodne. Nije se plašio da dođe iz Barselone u tadašnji Mančeseter Siti, a danas bi mnogi igrači poželeli da dođu iz Barse u Siti. Jaja je u Engleskoj osvojio svaki trofej bez Pepa. Videćemo šta će Pep osvojiti bez Jaje“, poručio je Seluk.

Komentari / 0

Ostavite komentar