Живковић остаје до љета, Захави изгубио права на њега!

Заступник Андрије Живковића, Предраг Ђорђевић, рекао је да су фонду Пинија Захавија првог јануара истекла сва власничка права према младом фудбалеру.

Фудбал 18.01.2016 | 21:00
Живковић остаје до љета, Захави изгубио права на њега!

Ђоршевић је за Спорт такође рекао да Живковић остаје у Партизану до краја сезоне.

Ђорђевић је открио нове детаље о подели процената после продаје Инвестиционом фонду Пинија Захавија.

Ђорђевић каже да истеком уговора Живковића са Партизаном (јун), односно правом да почне преговоре са другим клубовима, које је ступило на снагу 1. јануара 2016. године, истичу и власничка права поменутог фонда (50 одсто). А, играч сам одлучује о даљој каријери.

„Спорт“ такође сазнаје да Андрија Живковић инсистира код свог заступника да се Партизану помогне да превазиђе тешко бреме од 2.500.000 евра, колико износе „пенали“ договора са Захавијем и на том плану се тражи решење.

“Ред је да српска фудбалска јавност сазна истину око будућег трансфера фудбалског бисера Андрије Живковића. Наиме, опште је познато да је Андрија члан клуба који највише воли још од 2009. године, да је 2011. потписао стипендијски, а 2013. и професионални уговор на три сезоне. Само једна агенција је била подршка у наведеном периоду и само ће она, у договору са породицом играча, да одлучи где и када Андрија наставља пут. То је агенција „Дони менаџмент“, чији сам сувласник”, каже Предраг Ђорђевић.

Бивши играч Црвене звезде и легенда Олимпијакоса детаљно објашњава ситуацију.

“Много је прашине бацано у ветар и око фамозног уговора и економских права, а истина је да ни играч ни отац немају проценте од даље продаје, тек да упознам заговорнике теорија завере.”

Ђорђевић каже да за тврдњу постоје докази у Фудбалском савезу Србије.

“Уговором је потврђено, а ФСС оверио између Партизана и агенције, која поседује 25 одсто од обештећења у случају превременог раскида сарадње. Клуб је своја економска права, услед нужде, продао Фонду, али они никада нису заступали нити имали права одлучивања о каријери Живковића. Они су своја „права“ везивали за уговор са клубом, тако да истеком сарадње између Партизана и играча престају и сва права трећег лица, односно споменутих фондова. По ФИФА правилнику играч стиче право на самостално одлучивање, па и потпис новог уговора без одобрења клуба, пошто је у завршним месецима договора са црно-белима.”

Ђорђевић ипак не би да открива где ће Андрија наставити каријеру, али истиче да Хумску сигурно не напушта до краја текуће сезоне.

“Као што је речено, маске су пале по питању правних и финансијских зарврзлама из прошлости, а остаје само тајна у којој елитној европској лиги ћемо гледати српски фудбалски бисер за шест месеци.”

“Породицу Живковић и мене везује пословање, али и велико пријатељство, па настављамо даље. О понудама које долазе свакодневно, не бих јавно, из крајње пословних разлога”, закључио је Ђорђевић.

Коментари / 0

Оставите коментар