Živković ostaje do ljeta, Zahavi izgubio prava na njega!

Zastupnik Andrije Živkovića, Predrag Đorđević, rekao je da su fondu Pinija Zahavija prvog januara istekla sva vlasnička prava prema mladom fudbaleru.

Fudbal 18.01.2016 | 21:00
Živković ostaje do ljeta, Zahavi izgubio prava na njega!

Đoršević je za Sport takođe rekao da Živković ostaje u Partizanu do kraja sezone.

Đorđević je otkrio nove detalje o podeli procenata posle prodaje Investicionom fondu Pinija Zahavija.

Đorđević kaže da istekom ugovora Živkovića sa Partizanom (jun), odnosno pravom da počne pregovore sa drugim klubovima, koje je stupilo na snagu 1. januara 2016. godine, ističu i vlasnička prava pomenutog fonda (50 odsto). A, igrač sam odlučuje o daljoj karijeri.

„Sport“ takođe saznaje da Andrija Živković insistira kod svog zastupnika da se Partizanu pomogne da prevaziđe teško breme od 2.500.000 evra, koliko iznose „penali“ dogovora sa Zahavijem i na tom planu se traži rešenje.

“Red je da srpska fudbalska javnost sazna istinu oko budućeg transfera fudbalskog bisera Andrije Živkovića. Naime, opšte je poznato da je Andrija član kluba koji najviše voli još od 2009. godine, da je 2011. potpisao stipendijski, a 2013. i profesionalni ugovor na tri sezone. Samo jedna agencija je bila podrška u navedenom periodu i samo će ona, u dogovoru sa porodicom igrača, da odluči gde i kada Andrija nastavlja put. To je agencija „Doni menadžment“, čiji sam suvlasnik”, kaže Predrag Đorđević.

Bivši igrač Crvene zvezde i legenda Olimpijakosa detaljno objašnjava situaciju.

“Mnogo je prašine bacano u vetar i oko famoznog ugovora i ekonomskih prava, a istina je da ni igrač ni otac nemaju procente od dalje prodaje, tek da upoznam zagovornike teorija zavere.”

Đorđević kaže da za tvrdnju postoje dokazi u Fudbalskom savezu Srbije.

“Ugovorom je potvrđeno, a FSS overio između Partizana i agencije, koja poseduje 25 odsto od obeštećenja u slučaju prevremenog raskida saradnje. Klub je svoja ekonomska prava, usled nužde, prodao Fondu, ali oni nikada nisu zastupali niti imali prava odlučivanja o karijeri Živkovića. Oni su svoja „prava“ vezivali za ugovor sa klubom, tako da istekom saradnje između Partizana i igrača prestaju i sva prava trećeg lica, odnosno spomenutih fondova. Po FIFA pravilniku igrač stiče pravo na samostalno odlučivanje, pa i potpis novog ugovora bez odobrenja kluba, pošto je u završnim mesecima dogovora sa crno-belima.”

Đorđević ipak ne bi da otkriva gde će Andrija nastaviti karijeru, ali ističe da Humsku sigurno ne napušta do kraja tekuće sezone.

“Kao što je rečeno, maske su pale po pitanju pravnih i finansijskih zarvrzlama iz prošlosti, a ostaje samo tajna u kojoj elitnoj evropskoj ligi ćemo gledati srpski fudbalski biser za šest meseci.”

“Porodicu Živković i mene vezuje poslovanje, ali i veliko prijateljstvo, pa nastavljamo dalje. O ponudama koje dolaze svakodnevno, ne bih javno, iz krajnje poslovnih razloga”, zaključio je Đorđević.

Komentari / 0

Ostavite komentar