Видео - Партизан и Војводина се начелно договорили око Иванића!

Генерални директор Партизана Милош Вазура открива да евентуални трансфер Мирка Иванића из Војводине није баш толико далеко. О финансијама: "Стабилни смо, постајемо озбиљан клуб". Занимљива одредба у уговору Ивана Томића.

Фудбал 14.01.2016 | 19:20
Видео - Партизан и Војводина се начелно договорили око Иванића!

Мирко Иванић јесте мета Партизана и Партизан јесте разговарао са Војводином и постигао је начелан договор.

Ово је информација коју је за СОС Канал пружио генерални директор Партизана Милош Вазура.

Први пут од како се прича о потенцијалном трансферу Мирка Иванића у Партизан да је неко из оба клуба потврдио разговоре, а колико је то близу или далеко од реализације, Вазура каже:

"Мирко Иванић свакако заслужује толику пажњу (у медијима). Он јесте и даље ја 'таргет' нашег стручног штаба. Зато је то питање за њих (Илиева и Томића). Да, јесте, причали смо са Војводином, постоји начелан договор, али док Ивица Илиев не заврши свој део посла са Иванићем, ја се не мешам. За сада нема никаквог договора. Сва ова писања 'долази, не долази, хоће, неће', само праве додатне проблеме да се трансфер реализује".

О Иванићу је данас, на почетку припрема за пролећни део сезоне, причао и нови тренер Партизана Иван Томић.

"Институција каква је Партизан у јавности се представља у контексту који апсолутно није истинит и који није објективан. Партизан је већи од сваког играча који је прошао кроз његову историју и од играча који су сада овде, па и од једног Саше Илића који је истинска легенда клуба. Доводити Партизан у неке контексте да било кога моли, то није тачно", рекао је Томић новинарима на Телеоптику.

Упитан да ли је стављена тачка на тај трансфер, Томић је рекао да "не би желео да се бави именима".

"Иванић је јако фин и културан момак и велики потенцијал, али Партизан је већи од свакога и то што се прави у целој причи није објективно. Партизан поседује своје играче, има оних за које је заинтересован. Мирко је диван момак, капитен великог клуба, млади репрезентативац. Партизан је већи и од сваког играча за кога је заинтересован и оног који је већ у екипи. Партизан је много већи него што је представљен у целој тој ситуацији", тренер црно-белих.

Генерални директор Партизана Милош Вазура је у изјави СОС Каналу открио и да ће у Партизан стићи још један или два странца, за која су се одлучили задужени за спортски сектор.

"Јако смо близу договора у оба случаја", додаје Вазура.

Вазура је одушевљен како раде Ивица Илиев и нови тренер Иван Томић. И каже: "Верујем у њих!".

"Они се одлично слажу, разумеју се, све одлуке су они доносили (у вези са играчима) и обојица су сагласни. Верујем да ће од пролећне сезоне публика имати прилику да види Партизан који игра нападачки, због чега и долази на стадион", каже Вазура.

Открио је и занимљивост из уговора Ивана Томића:

"Он ми је тражио да у његовом уговору буде стављена одредба и да Партизан даје више голова по утакмици. Ја сам му удовољио. Јасно је да жели и да на тај начин привуче што више публике на стадион. Често ме зове у два, три ујутру да ми пренесе утиске са неке утакмице коју гледа...", пренео је Вазура.

Спортски директор Партизана се дотакао и финансија.

Каже да је Партизан финансијски веома стабилан и да је постоји обезбеђен финансијски план у наредних шест месеци, односно до наредног прелазног рока.

"Већ смо исплатили обавезе према Сент Галену (за новајлију Евертона, прим. аут.). Постајемо озбиљан клуб. Неће бити више ситуација као раније да нас туже за дуг, блокирају рачуне... Сви у Европи ће знати да Партизан поштује све одредбе уговора и да на време плаћа", рекао је Вазура и додао да је клуб измирио све обавезе и за прошлу годину.

"Исплаћене су све плате и текуће обавезе за прошлу годину, а уз то смањен је дуг за око 2,5 милиона евра, плус смо ушли у репрограм дуга за два милиона".

Цела изјава Вазуре...

Коментари / 0

Оставите коментар