Video - Partizan i Vojvodina se načelno dogovorili oko Ivanića!

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura otkriva da eventualni transfer Mirka Ivanića iz Vojvodine nije baš toliko daleko. O finansijama: "Stabilni smo, postajemo ozbiljan klub". Zanimljiva odredba u ugovoru Ivana Tomića.

Fudbal 14.01.2016 | 19:20
Video - Partizan i Vojvodina se načelno dogovorili oko Ivanića!

Mirko Ivanić jeste meta Partizana i Partizan jeste razgovarao sa Vojvodinom i postigao je načelan dogovor.

Ovo je informacija koju je za SOS Kanal pružio generalni direktor Partizana Miloš Vazura.

Prvi put od kako se priča o potencijalnom transferu Mirka Ivanića u Partizan da je neko iz oba kluba potvrdio razgovore, a koliko je to blizu ili daleko od realizacije, Vazura kaže:

"Mirko Ivanić svakako zaslužuje toliku pažnju (u medijima). On jeste i dalje ja 'target' našeg stručnog štaba. Zato je to pitanje za njih (Ilieva i Tomića). Da, jeste, pričali smo sa Vojvodinom, postoji načelan dogovor, ali dok Ivica Iliev ne završi svoj deo posla sa Ivanićem, ja se ne mešam. Za sada nema nikakvog dogovora. Sva ova pisanja 'dolazi, ne dolazi, hoće, neće', samo prave dodatne probleme da se transfer realizuje".

O Ivaniću je danas, na početku priprema za prolećni deo sezone, pričao i novi trener Partizana Ivan Tomić.

"Institucija kakva je Partizan u javnosti se predstavlja u kontekstu koji apsolutno nije istinit i koji nije objektivan. Partizan je veći od svakog igrača koji je prošao kroz njegovu istoriju i od igrača koji su sada ovde, pa i od jednog Saše Ilića koji je istinska legenda kluba. Dovoditi Partizan u neke kontekste da bilo koga moli, to nije tačno", rekao je Tomić novinarima na Teleoptiku.

Upitan da li je stavljena tačka na taj transfer, Tomić je rekao da "ne bi želeo da se bavi imenima".

"Ivanić je jako fin i kulturan momak i veliki potencijal, ali Partizan je veći od svakoga i to što se pravi u celoj priči nije objektivno. Partizan poseduje svoje igrače, ima onih za koje je zainteresovan. Mirko je divan momak, kapiten velikog kluba, mladi reprezentativac. Partizan je veći i od svakog igrača za koga je zainteresovan i onog koji je već u ekipi. Partizan je mnogo veći nego što je predstavljen u celoj toj situaciji", trener crno-belih.

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura je u izjavi SOS Kanalu otkrio i da će u Partizan stići još jedan ili dva stranca, za koja su se odlučili zaduženi za sportski sektor.

"Jako smo blizu dogovora u oba slučaja", dodaje Vazura.

Vazura je oduševljen kako rade Ivica Iliev i novi trener Ivan Tomić. I kaže: "Verujem u njih!".

"Oni se odlično slažu, razumeju se, sve odluke su oni donosili (u vezi sa igračima) i obojica su saglasni. Verujem da će od prolećne sezone publika imati priliku da vidi Partizan koji igra napadački, zbog čega i dolazi na stadion", kaže Vazura.

Otkrio je i zanimljivost iz ugovora Ivana Tomića:

"On mi je tražio da u njegovom ugovoru bude stavljena odredba i da Partizan daje više golova po utakmici. Ja sam mu udovoljio. Jasno je da želi i da na taj način privuče što više publike na stadion. Često me zove u dva, tri ujutru da mi prenese utiske sa neke utakmice koju gleda...", preneo je Vazura.

Sportski direktor Partizana se dotakao i finansija.

Kaže da je Partizan finansijski veoma stabilan i da je postoji obezbeđen finansijski plan u narednih šest meseci, odnosno do narednog prelaznog roka.

"Već smo isplatili obaveze prema Sent Galenu (za novajliju Evertona, prim. aut.). Postajemo ozbiljan klub. Neće biti više situacija kao ranije da nas tuže za dug, blokiraju račune... Svi u Evropi će znati da Partizan poštuje sve odredbe ugovora i da na vreme plaća", rekao je Vazura i dodao da je klub izmirio sve obaveze i za prošlu godinu.

"Isplaćene su sve plate i tekuće obaveze za prošlu godinu, a uz to smanjen je dug za oko 2,5 miliona evra, plus smo ušli u reprogram duga za dva miliona".

Cela izjava Vazure...

Komentari / 0

Ostavite komentar