ЕЛ: Шта може Звезда вечерас у Атини?

Кошаркаши Црвене звезде од 20.15 гостују Панатинаикосу у Атини у оквиру трећег кола Топ16 фазе Евролиге.

Кошарка 14.01.2016 | 17:00
ЕЛ: Шта може Звезда вечерас у Атини?

'Црвено-бели' тај дуел дочекују са два пораза у другој фази елитног такмичења, док изабраници Александра Ђорђевића имају по победу и пораз.

Два тима су се састала и прошле сезоне у истој фази, а тада је Звезда славила у Београду, а Панатинаикос у Атини.

У односу на претходну сезону, оба тима су претрпеле велике промене, али се ПАО очигледно боље снашао, пошто држи челну позицију у грчком првенству, док је шампион Србије на трећој позицији у АБА лиги.

Тренер Звезде Дејан Радоњић истакао је да је свестан да Ђорђевић одлично познаје његове играче.

„Панатинаикос је тим са огромним искуством, који у свом саставу има играче који су освајали Евролигу и које са клупе предводи селектор Александар Ђорђевић, који врло добро познаје играче Црвене звезде“, рекао је Радоњић, „Очекује нас тешка утакмица, у атмосфери која нам је добро позната јер смо већ играли против Панатинаикоса у истој тој дворани“.

Звезда ће у Атини бити без Марка Тејића, који је због мањих здравствених проблема остао у Београду.

С друге стране, иако је Панатинаикос очигледни фаворит, Ђорђевић признаје да његови играчи морају да одиграју врхунску утакмицу да би дошли до победе.

„Чека нас дуел са веома добрим тимом и знам да морамо да одиграмо добро у оба правца. Звезда је веома енергичан и амбициозан тим, свесни смо да ће нам за победу бити потребна врхунска представа и помоћ навијача“, истакао је Ђорђевић.

Ђорђевић је посебно занимљив одговор дао на питање шта мисли о повезаности између Звезде и Олимпијакоса, градског ривала Панатинаикоса.

„Превише сам стар за то. Знам да су навијачи повезани, да су братски клубови, али се не бавим тим причама“, нагласио је Ђорђевић.

Коментари / 0

Оставите коментар