EL: Šta može Zvezda večeras u Atini?

Košarkaši Crvene zvezde od 20.15 gostuju Panatinaikosu u Atini u okviru trećeg kola Top16 faze Evrolige.

Košarka 14.01.2016 | 17:00
EL: Šta može Zvezda večeras u Atini?

'Crveno-beli' taj duel dočekuju sa dva poraza u drugoj fazi elitnog takmičenja, dok izabranici Aleksandra Đorđevića imaju po pobedu i poraz.

Dva tima su se sastala i prošle sezone u istoj fazi, a tada je Zvezda slavila u Beogradu, a Panatinaikos u Atini.

U odnosu na prethodnu sezonu, oba tima su pretrpele velike promene, ali se PAO očigledno bolje snašao, pošto drži čelnu poziciju u grčkom prvenstvu, dok je šampion Srbije na trećoj poziciji u ABA ligi.

Trener Zvezde Dejan Radonjić istakao je da je svestan da Đorđević odlično poznaje njegove igrače.

„Panatinaikos je tim sa ogromnim iskustvom, koji u svom sastavu ima igrače koji su osvajali Evroligu i koje sa klupe predvodi selektor Aleksandar Đorđević, koji vrlo dobro poznaje igrače Crvene zvezde“, rekao je Radonjić, „Očekuje nas teška utakmica, u atmosferi koja nam je dobro poznata jer smo već igrali protiv Panatinaikosa u istoj toj dvorani“.

Zvezda će u Atini biti bez Marka Tejića, koji je zbog manjih zdravstvenih problema ostao u Beogradu.

S druge strane, iako je Panatinaikos očigledni favorit, Đorđević priznaje da njegovi igrači moraju da odigraju vrhunsku utakmicu da bi došli do pobede.

„Čeka nas duel sa veoma dobrim timom i znam da moramo da odigramo dobro u oba pravca. Zvezda je veoma energičan i ambiciozan tim, svesni smo da će nam za pobedu biti potrebna vrhunska predstava i pomoć navijača“, istakao je Đorđević.

Đorđević je posebno zanimljiv odgovor dao na pitanje šta misli o povezanosti između Zvezde i Olimpijakosa, gradskog rivala Panatinaikosa.

„Previše sam star za to. Znam da su navijači povezani, da su bratski klubovi, ali se ne bavim tim pričama“, naglasio je Đorđević.

Komentari / 0

Ostavite komentar