Ђорђевић: Звезда и Оли? Ма, престар сам ја за то...!

Тренер Панатинаикоса тражи од својих играча "врхунску представу" у утакмици против Црвене звезде (четвртак, 20.15).

Кошарка 14.01.2016 | 16:20
Ђорђевић: Звезда и Оли? Ма, престар сам ја за то...!

Екипа Панатинаикоса ове сезоне у Евролиги има знатно више успеха на свом паркету (5-1) него у гостима (2-4) и то је један од разлога због којих у меч 3. кола Топ 16 фазе против Црвене звезде Телеком улази као фаворит.

"Зелени" су борбу за четвртфинале елитног такмичења почели поразом од Фенербахчеа у Истанбулу, а онда су у дворани ОАКА једва победили ослабљену Уникаху (Марковић, Кузминскас) - 68:66.

Звезда је допутовала у Атину са скором 0-2, али Александар Ђорђевић добро зна да јој није много недостајало да као гост изненади Ефес.

"Звезда је финансијски стабилан клуб, који крупним корацима иде напред. У Србији су скинули Партизан са трона, имају много талентованих играча, атлетски одличан тим и већ трећу сезону истог тренера, Дејана Радоњића. Играју са великом енергијом, амбициозни су и свесни смо да ће нам за победу бити потребна врхунска представа пред нашим навијачима", рекао је тренер Панатинаикоса на конференцији за новинаре у среду увече.

Ђорђевићу, који је Партизану донео титулу првака Европе 1992. године, постављено је питање како доживљава то што навијаче Звезде и Олимпијакоса, највећег ривала његовог садашњег клуба, вежу братски односи.

"Превише сам стар за те приче", у старту се оградио "Сале Национале".

"Знам да су присталице Звезде и Олимпијакоса тесно повезане и то је занимљив детаљ, али није нешто о чему размишљам. Поштујем навијаче свих клубова".

Ђорђевић против црвено-белих неће моћи да рачуна на одличног бека Никоса Папаса, који се повредио у првенственој утакмици пре неколико дана.

Он је у сезони 2013/14 у Пиониру постигао 26 поена и био најзаслужнији за тријумф "зелених" над Звездом, док је прошле сезоне у поразу на крају Топ 16 фазе убацио 11 поена.

"Таман је почео добро да тренира. Штета, ово је део сезоне у коме нам је потребан сваки играч, како бисмо сачували што свежијим оне који проводе највише времена на терену. Самим тим се било чије одсуство негативно одражава на свежину читавог тима".

Утакмица у Атини почиње у 20.15 часова по нашем времену, односно 21.15 по локалном.

Поред тога што је тренер Панатинаикоса уједно селектор Србије, Звезди ће се директно супротставити двојица репрезентативаца, центри Мирослав Радуљица и Огњен Кузмић, али и тројица бивших играча Партизана.

Један од њих је Радуљица, а ту су још Саша Павловић и Џејмс Гист.

Коментари / 0

Оставите коментар