Đorđević: Zvezda i Oli? Ma, prestar sam ja za to...!

Trener Panatinaikosa traži od svojih igrača "vrhunsku predstavu" u utakmici protiv Crvene zvezde (četvrtak, 20.15).

Košarka 14.01.2016 | 16:20
Đorđević: Zvezda i Oli? Ma, prestar sam ja za to...!

Ekipa Panatinaikosa ove sezone u Evroligi ima znatno više uspeha na svom parketu (5-1) nego u gostima (2-4) i to je jedan od razloga zbog kojih u meč 3. kola Top 16 faze protiv Crvene zvezde Telekom ulazi kao favorit.

"Zeleni" su borbu za četvrtfinale elitnog takmičenja počeli porazom od Fenerbahčea u Istanbulu, a onda su u dvorani OAKA jedva pobedili oslabljenu Unikahu (Marković, Kuzminskas) - 68:66.

Zvezda je doputovala u Atinu sa skorom 0-2, ali Aleksandar Đorđević dobro zna da joj nije mnogo nedostajalo da kao gost iznenadi Efes.

"Zvezda je finansijski stabilan klub, koji krupnim koracima ide napred. U Srbiji su skinuli Partizan sa trona, imaju mnogo talentovanih igrača, atletski odličan tim i već treću sezonu istog trenera, Dejana Radonjića. Igraju sa velikom energijom, ambiciozni su i svesni smo da će nam za pobedu biti potrebna vrhunska predstava pred našim navijačima", rekao je trener Panatinaikosa na konferenciji za novinare u sredu uveče.

Đorđeviću, koji je Partizanu doneo titulu prvaka Evrope 1992. godine, postavljeno je pitanje kako doživljava to što navijače Zvezde i Olimpijakosa, najvećeg rivala njegovog sadašnjeg kluba, vežu bratski odnosi.

"Previše sam star za te priče", u startu se ogradio "Sale Nacionale".

"Znam da su pristalice Zvezde i Olimpijakosa tesno povezane i to je zanimljiv detalj, ali nije nešto o čemu razmišljam. Poštujem navijače svih klubova".

Đorđević protiv crveno-belih neće moći da računa na odličnog beka Nikosa Papasa, koji se povredio u prvenstvenoj utakmici pre nekoliko dana.

On je u sezoni 2013/14 u Pioniru postigao 26 poena i bio najzaslužniji za trijumf "zelenih" nad Zvezdom, dok je prošle sezone u porazu na kraju Top 16 faze ubacio 11 poena.

"Taman je počeo dobro da trenira. Šteta, ovo je deo sezone u kome nam je potreban svaki igrač, kako bismo sačuvali što svežijim one koji provode najviše vremena na terenu. Samim tim se bilo čije odsustvo negativno odražava na svežinu čitavog tima".

Utakmica u Atini počinje u 20.15 časova po našem vremenu, odnosno 21.15 po lokalnom.

Pored toga što je trener Panatinaikosa ujedno selektor Srbije, Zvezdi će se direktno suprotstaviti dvojica reprezentativaca, centri Miroslav Raduljica i Ognjen Kuzmić, ali i trojica bivših igrača Partizana.

Jedan od njih je Raduljica, a tu su još Saša Pavlović i Džejms Gist.

Komentari / 0

Ostavite komentar