Зизуов метод: Ради и снимај!

Нови тренер - нова правила у Ваљдебебасу.

Фудбал 14.01.2016 | 20:40
Зизуов метод: Ради и снимај!

Зинедин Зидан насмејан је почео епизоду на клупи Реала. На крају прве недеље рада са екипом, на Бернабеуу је глатко пао Депортиво, па навијачи у очекиваној еуфорији дочекују недељу и гостовање Хихона.

После првог упознавања екипе са његовим методама рада, уочене су и прве конкретне промене у односу на његове претходнике. Најочигледнију је овог уторка истакла "Марка".

"Једна од највећих промена коју је француски тренер донео може се видети сваког дана. Наиме, он снима сваки тренинг, од почетка до краја, тако да би касније могао да анализира рад и да обрати пажњу на сваки детаљ", објавио је тај лист.

Такву праксу Зидан је "украо" од Карла Анћелотија, који је спроводио само једног лета, током припрема за старт сезоне. Млади тренер тако подробно анализира и уочава кретње својих играча, па им потом коригује пропусте, које не може да види док стоји међу њима.

Наравну, ту је и ефекат утицаја на играче, који постају свесни да ће камера "ухватити" сваки њихов пропуст, као и да их стручни штаб на тај начин константно мотри.

"ТВ Зидан види све и од ње нема сакривања", закључује "Марка".

Коментари / 0

Оставите коментар