Zizuov metod: Radi i snimaj!

Novi trener - nova pravila u Valjdebebasu.

Fudbal 14.01.2016 | 20:40
Zizuov metod: Radi i snimaj!

Zinedin Zidan nasmejan je počeo epizodu na klupi Reala. Na kraju prve nedelje rada sa ekipom, na Bernabeuu je glatko pao Deportivo, pa navijači u očekivanoj euforiji dočekuju nedelju i gostovanje Hihona.

Posle prvog upoznavanja ekipe sa njegovim metodama rada, uočene su i prve konkretne promene u odnosu na njegove prethodnike. Najočigledniju je ovog utorka istakla "Marka".

"Jedna od najvećih promena koju je francuski trener doneo može se videti svakog dana. Naime, on snima svaki trening, od početka do kraja, tako da bi kasnije mogao da analizira rad i da obrati pažnju na svaki detalj", objavio je taj list.

Takvu praksu Zidan je "ukrao" od Karla Anćelotija, koji je sprovodio samo jednog leta, tokom priprema za start sezone. Mladi trener tako podrobno analizira i uočava kretnje svojih igrača, pa im potom koriguje propuste, koje ne može da vidi dok stoji među njima.

Naravnu, tu je i efekat uticaja na igrače, koji postaju svesni da će kamera "uhvatiti" svaki njihov propust, kao i da ih stručni štab na taj način konstantno motri.

"TV Zidan vidi sve i od nje nema sakrivanja", zaključuje "Marka".

Komentari / 0

Ostavite komentar