Видео - Матераци: Мурињо, зашто нас остави са Бенитезом?!

Можда није имао добра искуства са власницима клубова у којима је радио, а ни са колегама тренерима, али је зато на већину играча оставио велики утисак.

Фудбал 21.12.2015 | 18:40
Видео - Матераци: Мурињо, зашто нас остави са Бенитезом?!

Судбине Жозеа Муриња и Рафаела Бенитеза су често биле испреплетане. Док је Мурињо радио у Челсију, стално је "пецкао" Ливерпуловог Бенитеза. Било је ту свега, нарочито када је Луис Гарсија постигао "фантомски гол" против Челсија у полуфиналу Лиге шампиона...

Настављено је када је Бенитез "наследио" Муриња у Интеру, онда и у Челсију, а потом и у Реал Мадриду, па је Шпанац, а занимљиво и његова жена, често знао да каже да "иде иза Муриња и поправља оно што је 'Специјални' упропастио"...

Марко Матераци је имао среће да ради са обојицом тренера, а више пута је истицао да је Португалац најбољи стручњак са којим је сарађивао. Под његовим вођством Интер је освојио "триплу круну", а онда је у клуб дошао Бенитез.

"Бенитез се плашио сопствене сенке. Био је несигуран, чак је био љубоморан и на наше успомене на Муриња", почео је причу Марко Матераци.

"Имао сам патике са фотографијама наших успеха са Мурињом и Бенитез ме је натерао да их скинем".

Колико је Матераци волео, а и дан данас воли Муриња, говори и видео снимак испред Бернабеуа када се њих двојица грле и опраштају. Испричао је и занимљиву анегдоту о томе шта је рекао Жозеу када је напустио Интер и кренуо у Реал Мадрид.

"Рекао сам му: 'Ти си се****. Како можеш да нас оставиш са Бенитезом. Никад ти ово нећу опростити!'".

Мурињо је у четвртак по други пут у каријери добио отказ у Челсију, а поново је била кобна та трећа сезона о којој сви причају...

"Жозе је и даље најбољи на свету. Та прича о кризи у трећој години је потпуна глупост!".

Испричао је и зашто то мисли...

"У Порту је Лигу шампиона освојио у својој трећој сезони. Први пут у Челсију је добио отказ у септембру, што је било прерано, а у Реал Мадриду је стигао до полуфинала Лиге шампиона и финала Купа Краља".

Коментари / 0

Оставите коментар