Video - Materaci: Murinjo, zašto nas ostavi sa Benitezom?!

Možda nije imao dobra iskustva sa vlasnicima klubova u kojima je radio, a ni sa kolegama trenerima, ali je zato na većinu igrača ostavio veliki utisak.

Fudbal 21.12.2015 | 18:40
Video - Materaci: Murinjo, zašto nas ostavi sa Benitezom?!

Sudbine Žozea Murinja i Rafaela Beniteza su često bile isprepletane. Dok je Murinjo radio u Čelsiju, stalno je "peckao" Liverpulovog Beniteza. Bilo je tu svega, naročito kada je Luis Garsija postigao "fantomski gol" protiv Čelsija u polufinalu Lige šampiona...

Nastavljeno je kada je Benitez "nasledio" Murinja u Interu, onda i u Čelsiju, a potom i u Real Madridu, pa je Španac, a zanimljivo i njegova žena, često znao da kaže da "ide iza Murinja i popravlja ono što je 'Specijalni' upropastio"...

Marko Materaci je imao sreće da radi sa obojicom trenera, a više puta je isticao da je Portugalac najbolji stručnjak sa kojim je sarađivao. Pod njegovim vođstvom Inter je osvojio "triplu krunu", a onda je u klub došao Benitez.

"Benitez se plašio sopstvene senke. Bio je nesiguran, čak je bio ljubomoran i na naše uspomene na Murinja", počeo je priču Marko Materaci.

"Imao sam patike sa fotografijama naših uspeha sa Murinjom i Benitez me je naterao da ih skinem".

Koliko je Materaci voleo, a i dan danas voli Murinja, govori i video snimak ispred Bernabeua kada se njih dvojica grle i opraštaju. Ispričao je i zanimljivu anegdotu o tome šta je rekao Žozeu kada je napustio Inter i krenuo u Real Madrid.

"Rekao sam mu: 'Ti si se****. Kako možeš da nas ostaviš sa Benitezom. Nikad ti ovo neću oprostiti!'".

Murinjo je u četvrtak po drugi put u karijeri dobio otkaz u Čelsiju, a ponovo je bila kobna ta treća sezona o kojoj svi pričaju...

"Žoze je i dalje najbolji na svetu. Ta priča o krizi u trećoj godini je potpuna glupost!".

Ispričao je i zašto to misli...

"U Portu je Ligu šampiona osvojio u svojoj trećoj sezoni. Prvi put u Čelsiju je dobio otkaz u septembru, što je bilo prerano, a u Real Madridu je stigao do polufinala Lige šampiona i finala Kupa Kralja".

Komentari / 0

Ostavite komentar