Стравичан злочин у Загребу, младић насмрт избо мајку

Један позив полицији био је довољан да десетак загребачких полицајаца у суботу ујутру одјури у загребачку Јаковину. Неколико минута прије тога, младић (28) је у породичној кући на брду изнад улице ножем избо сопствену мајку (68).

Регион 04.05.2024 | 19:03
Стравичан злочин у Загребу, младић насмрт избо мајку

Како је саопштено из Полицијске управе загребачке, све се догодило око 10.15 у насељу Врапче. Они су само потврдили да је 68-годишњу жену оштрим предметом убио члан породице.

– Осумњичени који се доводи у везу са овим кривичним дијелом је под полицијским надзором, а полиција је извршила увиђај и криминалистичко истраживање – саопштено је из загребачког јавног тужилаштва.

Иако у суботу нису желели да говоре о мотивима, незванично се сазнаје да је младић имао психичких проблема. Нападу је највероватније претходила свађа, а истрага је трајала до касно поподне. Испред куће несрећне породице у суботу смо затекли бројну инспекцијску екипу.

У дом су ушли у специјалним заштитним одјелима како не би уништили потенцијалне доказе. Квалификација кривичног дјела требало би да буде позната током недјеље, а незванично, то би требало да буде тешко убиство, преноси 24 сата.

– Ово је, иначе, мирна улица. Нисам познавао те људе, прва вијест коју сам добио је из медија. Не знам шта се десило, али у сваком случају било је страшно – рекао је један од комшија.

Сличан случај десио се и у марту, у истом дијелу града. Тада је 26-годишњи син убио свог 52-годишњег оца у дневној соби куће у улици Виногради. Неколико пута га је убо ножем у груди и 51-годишњак је убрзо преминуо. Како је саопштила полиција, младић је покушао да побјегне. Ухватили су га и задржали на лијечењу у психијатријској болници.

У фебруару је забележен и случај убиства на Чрномерцу. Тада је полиција пронашла тијело 38-годишњег мушкарца у напуштеној трошној кући на загребачком Чрномерцу, тачније Тргу Француске Републике , и истакла да се сумња да га је ножем избо 65-годишњак у Јагићевој улици.

Касније се испоставило да су пронашли тијело Славонца којег је убио познаник. Разлог убода је наводно била свађа око раније нарушених веза.

Након сукоба, Славонац је напустио стан 65-годишњака у Јагићевој улици и отишао у оближњу рушевну кућу гдје је данима умирао од седам убода ножем у груди.

(Агенције) ФОТО: АНТОНИО БАТ/ЕПА

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Уустасе

04.05.2024 19:27

Ниста то није ста це им бити.Народу који је једини имао логоре за дијецу ниста добро се не мозе десити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.05.2024 20:49

Опет о рату а рат нам за вратом. Дрога човјече а и око нас је свуда!

Name

Ћеееееетниииици

04.05.2024 22:59

Исти

Name

321

05.05.2024 12:01

саклони господе стаје овој омладини да ударе на мајку којаимје зивот дала покојој дуси

ОДГОВОРИТЕ