Брод: Убио пријатеља

Сулејман Мујчин (61) из Брода ухапшен је у том граду због сумње да је у мјесту Горње Колибе убио пријатеља Руждија Шаљу (46) са Косова.

Република Српска 03.12.2015 | 11:15
Брод: Убио пријатеља

Убиство је почињено у ноћи између недјеље и понедјељка, а осумњичени је јуче након криминалистичке обраде у даље поступање предат Окружном тужилаштву Добој.

Случај је откривен након што је Мујчин поменуте ноћи дошао у локални Дом здравља са посјекотинама на глави.

Како сазнајемо, он је тада полицијским инспекторима испричао да га је у његовој кући ножем напао Шаља и нанио му повреде. Како је рекао, нападач је те ноћи био растројен и тврдио је да неко хода око куће. Потом је узео кухињски нож и насрнуо на њега. Мујчин је тада успио да побјегне код комшије, који га је одвезао љекару.

Полиција је након испитивања Мујчина отишла до његове куће, која је била забарикадирана и закључана. Уласком у поменути објекат нашли су беживотно тијело Шаље, поред којег је било доста крви и сјекира. У почетку се сумњало да је Шаља кобне ноћи напао Мујчина, а потом сам себи сјекиром нанио смртоносне повреде. Даљом полицијском истрагом утврђено је ипак да је Шаља убијен.

Како сазнајемо, Мујчин је у ноћи када је нападнут, у међусобном обрачуну, Шаљи нанио тешке повреде од којих је касније преминуо. Како и чим је Мујчин насмрт повриједио пријатеља, јуче нико није могао рећи. Даљом истрагом требало би да буде познато шта се кобне ноћи тачно догодило.

У Центру јавне безбједности Добој, наводећи иницијале, рекли су да је обдукцијом утврђено да је Р. Ш. имао серијски прелом ребара, прелом грудне кости и лакше повреде главе.

"Утврђено је да је Р. Ш. ножем насрнуо на С. М., који је, бранећи се, нападачу нанио повреде опасне по живот" казали су у ЦЈБ Добој. Додали су да је С. М. тада задобио лакше повреде главе.

Мујчинове комшије остале су у шоку када су чули за несвакидашњи случај у њиховом селу.

"Мујчина сам познавао из виђења. Чуо сам да је код њега долазио неки човјек који је ту повремено боравио. Није ми познато одакле су се познавали" казао је комшија који је желио да остане анониман и додао да је Шаља живио у Лукавици.

Извор: Глас Српске

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ти

03.12.2015 10:40

Босански Брод какав Брод која циганија

ОДГОВОРИТЕ
Name

кд

03.12.2015 11:22

Хехе који гаф тузиоца

ОДГОВОРИТЕ