Brod: Ubio prijatelja

Sulejman Mujčin (61) iz Broda uhapšen je u tom gradu zbog sumnje da je u mjestu Gornje Kolibe ubio prijatelja Ruždija Šalju (46) sa Kosova.

Republika Srpska 03.12.2015 | 11:15
Brod: Ubio prijatelja

Ubistvo je počinjeno u noći između nedjelje i ponedjeljka, a osumnjičeni je juče nakon kriminalističke obrade u dalje postupanje predat Okružnom tužilaštvu Doboj.

Slučaj je otkriven nakon što je Mujčin pomenute noći došao u lokalni Dom zdravlja sa posjekotinama na glavi.

Kako saznajemo, on je tada policijskim inspektorima ispričao da ga je u njegovoj kući nožem napao Šalja i nanio mu povrede. Kako je rekao, napadač je te noći bio rastrojen i tvrdio je da neko hoda oko kuće. Potom je uzeo kuhinjski nož i nasrnuo na njega. Mujčin je tada uspio da pobjegne kod komšije, koji ga je odvezao ljekaru.

Policija je nakon ispitivanja Mujčina otišla do njegove kuće, koja je bila zabarikadirana i zaključana. Ulaskom u pomenuti objekat našli su beživotno tijelo Šalje, pored kojeg je bilo dosta krvi i sjekira. U početku se sumnjalo da je Šalja kobne noći napao Mujčina, a potom sam sebi sjekirom nanio smrtonosne povrede. Daljom policijskom istragom utvrđeno je ipak da je Šalja ubijen.

Kako saznajemo, Mujčin je u noći kada je napadnut, u međusobnom obračunu, Šalji nanio teške povrede od kojih je kasnije preminuo. Kako i čim je Mujčin nasmrt povrijedio prijatelja, juče niko nije mogao reći. Daljom istragom trebalo bi da bude poznato šta se kobne noći tačno dogodilo.

U Centru javne bezbjednosti Doboj, navodeći inicijale, rekli su da je obdukcijom utvrđeno da je R. Š. imao serijski prelom rebara, prelom grudne kosti i lakše povrede glave.

"Utvrđeno je da je R. Š. nožem nasrnuo na S. M., koji je, braneći se, napadaču nanio povrede opasne po život" kazali su u CJB Doboj. Dodali su da je S. M. tada zadobio lakše povrede glave.

Mujčinove komšije ostale su u šoku kada su čuli za nesvakidašnji slučaj u njihovom selu.

"Mujčina sam poznavao iz viđenja. Čuo sam da je kod njega dolazio neki čovjek koji je tu povremeno boravio. Nije mi poznato odakle su se poznavali" kazao je komšija koji je želio da ostane anoniman i dodao da je Šalja živio u Lukavici.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ti

03.12.2015 10:40

Bosanski Brod kakav Brod koja ciganija

ODGOVORITE
Name

kd

03.12.2015 11:22

Hehe koji gaf tuzioca

ODGOVORITE