Шарић: Радије ћу на баскет него на Месија и друштво!

Данијел Шарић за МОНДО говорио о животу у Барселони, неоствареним жељама, плановима.....

Остали спортови 07.11.2015 | 10:20
Шарић: Радије ћу на баскет него на Месија и друштво!

Један од најбољи рукометних голмана свијета, Добојлија Данијел Шарић већ шесту годину брани гол највећег клуба на свијету Барселоне. На почетку разговора за МОНДО, почели смо са опуштеним темама, односно како то проводи слободно вријеме.

Барселона је сва у знаку фудбала и фудбалског клуба који је један од највећих на свијету. Иако има прилику да у слободно вријеме гледа Месија, Суареза, Нејмара и остале ведете фудбалског клуба, Шарић ипак радије оде до дворане и гледа кошарку.

„ Ја највише идем на баскет. Више ми приличи. Што се тиче фудбала био сам два, три пута и то против Реала. Не идем пуно, имам неких својих обавеза. Фудбал ко фудбал, да се неко не наљути, мени је мало досадан. Буде гол, два, па на крају завршим погледом на трибинама. У принципу ово што ради Барселона задњих година су историјски моменти и мислим да квалитет који имају ће дуго да траје", рекао је Шарић на почетку разговора за МОНДО.

Свако ко дође у Барселону може да се увјери да је фудбал на првом мјесту. Ипак и рукометаши каталонског клуба нашли су своје мјесто под сунцем и врло су популарни посљедњих година.

„ Све се врти око фудбала што је и логично. Касније долазе остале секције, кошарка, рукомет, фудбал у сали, хокеј на трави. Могу ти рећи да нас навијачи пуно прате. Поготово када се освајају трофеји. Овде кад побједиш утакмицу није нешто, него кад освојиш неки трофеј то је нешто. Побјеђивати је супер, али освајати титуле за њих је нешто. Имамо среће у задње вријеме како имамо успјеха, тако да имамо велику пажњу јавности и људи који воле овај спорт", каже Шарић, који је од 2009. године у Барселони.

Када је потписивао уговор, одмах су га одвели у музеј да види како је Барселона против његовог матичног клуба освојила први међународни трофеј. Било је то 1984. године када је барселона и финалу Купа Купова побиједила Слогу.

„Претрпио сам шале. Одмах први дан кад сам дошао овде на потпис уговора, одмах се ме одвели у музеј да ми покажу како су побједили Слогу у финалу Купа купова 1984. Тако да могу да будем поносан, да је први осовјени међународни Куп за Барсеону, који је освојила, буде против мог клуба из Добоја", каже Шарић с осмјехом.

Барселона је прошле године освојила чак седам трофеја. Амбиције клуба и ове године нису ништа мање.

„ Ове године ће бити много теже. Остале екипе су се појачале. Освојили смо прошле године седам трофеја. Мислим да сада имају остале екипе већи апетит, пошто хоће да нас скину са трофеја. Како сам већ рекао овде се само трофеји цијене и видјећемо на крају сезоне како ће то изгледати. Ми идемо на све трофеје“, подвукао је Шарић, који је са репрезентацијом Катара освојио сребро на Свјетском првенству. Сада их очекују квалификације зе Олимпијске игре у Рију.

" То је једна велика мотивација за мене. С обзиром да имам 38. година и да сам на крају каријере, можда још годину, двије ћу играти. Олимпијске игре су ми велика жеља.Даћу све да са Катаром одем на Олимпијаду. Тако би остварио свој сан, али и њихов јер никад ни једна репрезентација из те земље није ишла на олимпијске игре", завршио је Шарић, који је у каријери бранио и за репрезентације Србије и Црне Горе, Србије и Босне и Херцеговине.

ДАНИЈЕЛ ШАРИЋ КАРИЈЕРА:
СЛОГА, БОРАЦ, СИНТЕЛОН, ЦРВЕНА ЗВЕЗДА, ТЕКА, АЛКОБЕНДАС, АДЕМАР ЛЕОН, ПОРТЛАНД САН АНТОНИО, БАРСЕЛОНА.
ТРОФЕЈИ:
ЛИГА ШАМПИОНА ( 2011, 2014 БАРСЕЛОНА)
АСОБАЛ ЛИГА: 2011, 2012, 2013, 2014)
АСОБАЛ КУП (2010, 2012, 2013, 2014)
СУПЕРКУП ШПАНИЈА (2009, 2010, 2013, 2014)
КУП ШПАНИЈЕ ( 2010, 2014) СВЈЕТСКО ПРВЕНСТВО 2015 (СРЕБРО)

Коментари / 0

Оставите коментар